Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Αν δεν πήγες Γιαννιτσοχώρι, μάλλον θα το μετανιώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν δεν πήγες Γιαννιτσοχώρι, μάλλον θα το μετανιώσεις

Αυλαία έριξε την περασμένη Τετάρτη το εναλλακτικό κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, με τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης να γυρίζουν στις πόλεις τους έπειτα από μία εβδομάδα γεμάτη χαλάρωση, βουτιές, κοκτέιλ και βέβαια την απαραίτητη πολιτική και ιδεολογική ζύμωση και συζήτηση.

Το Camping Apollo έγινε τόπος συνάντησης εκατοντάδων νέων ανθρώπων που επέλεξαν να κάνουν διακοπές μακριά από τα συνήθη εμπορευματοποιημένα πρότυπα, σκιαγραφώντας έστω για λίγες ημέρες έναν διαφορετικό κόσμο, βασισμένο στη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Στο πλαίσιο του κάμπινγκ διοργανώθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, οι οποίες είχαν μεγάλη προσέλευση κόσμου και έδωσαν αφορμή για διάλογο πάνω σε κρίσιμα ζητήματα.

Την Παρασκευή 28.7 διεξήχθη εκδήλωση με τίτλο «Η γη του Μπολίβαρ σε αναβρασμό: Μια συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική», με ομιλητές τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και τον Γιάννη Μπουρνού, όπου αναλύθηκαν οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική.

Εκδήλωση που φώτισε αθέατες πλευρές της κρίσης στη γη του Μπολιβάρ, αυτές που τα κανάλια και η αντιπολίτευση επιλέγουν να κρύψουν ή να αγνοήσουν. Και, όπως ήταν φυσικό, προσέφερε υλικό για τα... "Πρώτα Θέματα" να στήσουν θερινά παραμύθια με βενεζουελάνικους δράκους.

Στην κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου 29.7 με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ και εξουσία: Στρατηγική, όρια και δυνατότητες αριστερής πολιτικής» συμμετείχαν ο Νίκος Βούτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Σωτήρης Αλεξίου. Η συζήτηση ανέδειξε τα θετικά βήματα που έχουν γίνει την τελευταία διετία, τις ολιγωρίες και τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν, αλλά και την ανάγκη για παραγωγή πολιτικής με αριστερό πρόσημο, υπέρ της κοινωνικής πλειονότητας.

Τη Δευτέρα 31.7 οι εργαζόμενοι/ες, οι φοιτητές/τριες, οι μαθητές/τριες και οι μηχανικοί συναντήθηκαν σε επιμέρους συνελεύσεις και αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που τους αφορούν. Την Τρίτη 1.8, τέλος, έλαβε χώρα ένα διαδραστικό workshop με τίτλο «Κατασκευάζοντας το συλλογικό, περνώντας από το εγώ στο εμείς. Πρακτικές και βιωματικές προσεγγίσεις», με συντονίστρια τη Μαριώ Χαϊδοπούλου - Βρυχέα (ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς).

Εξαιρετικά εποικοδομητική υπήρξε η γνωριμία με αντιπροσωπείες αριστερών νεολαιίστικων οργανώσεων από την Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ μεγάλη απήχηση είχε η εκδρομή στην Αμαλιάδα για την ξενάγηση στο Μουσείο Νίκου Μπελογιάννη, που εγκαινιάστηκε προ μερικών μηνών από τον Αλ. Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν για ώρα στον χώρο του μουσείου, συζητώντας και ρωτώντας τους υπεύθυνους για την ιστορία του “ανθρώπου με το γαρύφαλλο” - μια εμπειρία που προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους βρεθούν κοντά στην περιοχή.

Το βιβλιοπωλείο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε κάθε απόγευμα, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων με ιστορικό, πολιτικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο. Η κίνηση κάθε απόγευμα στους πάγκους με τα βιβλία ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη.

Πολλούς νέους και πολλές νέες απασχόλησαν οι καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες, ιδίως τα τουρνουά beach volley και ping-pong, με μάχες στην άμμο και στα τραπέζια που... έκοβαν την ανάσα.

Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η ζωντανή μουσική από το σχήμα που φτιάχτηκε από μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Κυριακή ακολούθησε ρεμπέτικο γλέντι στο κοντινό χωριό της Αρήνης, όπου η οργάνωση συναντήθηκε με την τοπική κοινωνία και μαζί χόρεψαν μέχρι το πρωί.

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου, σε μια συνάντηση που γίνεται σιγά σιγά ξανά θεσμός!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL