Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Έμπρακτη στήριξη στους πρόσφυγες από τον δήμο Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έμπρακτη στήριξη στους πρόσφυγες από τον δήμο Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας

Την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες εκφράζει έμπρακτα ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, ο οποίος έχει ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών για τους πρόσφυγες, που χρηματοδοτεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Ο Δήμος έχει εκδώσει πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να συμμετάσχουν.

Η μίσθωση των κατοικιών αφορά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους, δηλαδή μέχρι τέλος του 2018. Οι κατοικίες πρέπει να είναι 60 ως 90 τ.μ. και να διαθέτουν τα απαιτούμενα κατά νόμο πιστοποιητικά (ενεργειακό, ηλεκτρολογικό). Οι κατοικίες πρέπει να είναι έτοιμες και κατάλληλες για άμεση κατοίκηση.

Το μίσθωμα ανέρχεται σε έως 400 ευρώ σε μηνιαία βάση, με δυνατότητα προπληρωμής μέχρι το τέλος του 2017. Η Ύπατη Αρμοστεία πέραν του μισθώματος καλύπτει την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων (λογαριασμοί νερού, ρεύματος, κοινόχρηστων κλπ) και την άμεση αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά τη διάρκεια της μίσθωσης. Στην περίπτωση που το διαμέρισμα έχει οικιακό εξοπλισμό, αυτός θα καταγραφεί από την επιτροπή του Δήμου και θα παραδοθεί κατά την παράδοση του διαμερίσματος.

Στις κατοικίες εγκαθίστανται οικογένειες με μέγιστο αριθμό τα 6 άτομα. Την καθημερινή φροντίδα όλων των θεμάτων που αφορούν τη διαβίωση των προσφύγων αναλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος: 213 20 49 013 (Μαίρη Γαλαζούλα), 213 20 49 084 (Αλίκη Μολακίδου), 213 20 49 004 (Μαρία Γεωργακίλα). Αιτήσεις υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στο email: [email protected]. Η φόρμα της αίτησης και αναλυτικά οι Όροι και οι Προϋποθέσεις βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα επιδότησης στέγης για τους πρόσφυγες, που χρηματοδοτεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, συμμετέχουν οι δήμοι Αθηναίων, Αγ. Δημητρίου, Ν. Σμύρνης, Ζωγράφου, Καισαριανής, Μοσχάτου - Ταύρου, Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών, Καλαμαριάς, Λάρισας, Τρικάλων, Λιβαδειάς, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου.

Ειδικά για τον δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αξιοποιηθεί για αυτό τον σκοπό 280 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα από τα οποία στα 273 μένουν 1.441 επωφελούμενες οικογένειες προσφύγων. Σε σύνολο 3.302 επωφελούμενων οι 1.475 έχουν μετεγκατασταθεί σε Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Φιλανδία, Γερμανία, Κροατία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Βέλγιο, Ρουμανία, Λιθουανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Εσθονία, Ελβετία και Λετονία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL