Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Καταγγελίες για παιδική πορνεία στο Πεδίον του Άρεως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελίες για παιδική πορνεία στο Πεδίον του Άρεως

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών πρόκειται να ζητήσει σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μετά τις σοβαρές καταγγελίες του επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρ. Αξελού αλλά και κατοίκων, ότι τη νύχτα στο Πεδίον του Άρεως παιδιά, μετανάστες και προσφυγόπουλα εκτίθενται στην πορνεία. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια επ’ αφορμή ειδικής συζήτησης χθες στο δημοτικό συμβούλιο για τις δράσεις ανάταξης του μητροπολιτικού πάρκου με την παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμ. Κυπριανίδου.

“Το πιο σοβαρό θέμα του Πεδίου του Άρεως είναι αυτό της παιδικής πορνείας. Δεν επιτρέπεται να συζητείται εδώ αυτό το ζήτημα. Το στέλνω αύριο το πρωί στον εισαγγελέα” τόνισε ο Γ. Καμίνης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το γεγονός.

Αποκαλυπτική περιγραφή

Αποκαλυπτική ήταν η περιγραφή του Ρ. Αξελού. “Υπάρχει μεγάλη διαφορά τη μέρα σε σχέση με τη νύχτα στο Πεδίον του Άρεως” τόνισε υπογραμμίζοντας ότι “όταν κλείνει το πάρκο στις 11 το βράδυ, το πρόβλημα μεταφέρεται επί της οδού Μαυροματαίων”. “Εκεί εμφανίζονται οι τοξικοεξαρτημένοι, που κάνουν τη χρήση τους, όπως και η παιδική πορνεία” τόνισε. “Εκεί πάνε τα 'άσπρα κολάρα'. Βρίσκουν τους 'μεσάζοντες' και παραδίδουν τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, παιδιά 15 με 16 ετών, στους τύπους με τις μερσεντές” είπε ο Ρ. Αξελός.

Διαρκές στοίχημα

“Κόντρα στην εγκατάλειψη και την παραίτηση που για χρόνια έχει υποστεί το πάρκο, η ανάταξη του Πεδίου του Άρεως είναι για εμάς ένα διαρκές στοίχημα και γι' αυτό απαιτείται η συμβολή όλων των φορέων της Πολιτείας” τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμ. Κυπριανίδου. “Όταν αναλάβαμε καθήκοντα περιφερειακής διοίκησης, η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη” είπε προσθέτοντας: “Τώρα, μετά από δυόμισι χρόνια, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο με τα αποτελέσματα να είναι ορατά και μετρήσιμα”. “Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν” σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζοντας: “Θέλω το πάρκο να γίνει καλύτερο, αλλά η ρητορική της απαξίωσης δεν βοηθά”.

Αναφερόμενη στο πρόβλημα των τοξικοεξαρτημένων η Ερμ. Κυπριανίδου ενημέρωσε ότι ήδη έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ για δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της χρήσης ναρκωτικών. Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η προάσπιση της ατομικής και δημόσιας υγείας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ανέρχεται σε 776.433.,44 ευρώ.

“Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας δεν είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας ούτε της Αυτοδιοίκησης” διευκρίνισε η αντιπεριφερειάρχης, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: “Εάν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ναρκωτικών με σύγχρονες προσεγγίσεις, θα λύσουμε το κουβάρι. Όλοι μαζί θα λύσουμε το πρόβλημα και θα ζητήσουμε και την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL