Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των συμβασιούχων των ΟΤΑ, οι οποίοι κατέληξαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μετά τη συγκέντρωση αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων, προσανατολιζόμενη στη συνέχιση των καταλήψεων των δημοτικών αμαξοστασίων αλλά και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά και με ρίψη αντικειμένων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ.

Ως εκ τούτου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη.

Στη συνέχεια, ομάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στο κτίριο.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, δια μέσου κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ΥΜΑ-Θ, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους και διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 Fm" άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

«Ο αγώνας μας θα μετατραπεί σε αγώνα διαρκείας. Θα είναι πολύμορφος και έντονος. Θα είμαστε μπροστά τους. Θα τους γίνουμε εφιάλτης και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει τη δουλειά μέσα από τα χέρια μας», υποστήριξε η κ.Εξαδαχτύλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL