Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Κέρκυρα: Υπό κατάληψη το δημαρχείο από συμβασιούχους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κέρκυρα: Υπό κατάληψη το δημαρχείο από συμβασιούχους

Υπό κατάληψη βρίσκεται το δημαρχείο Κέρκυρας, στο Μαράσλειο, από συμβασιούχους της ΠΟE-ΟΤΑ στο νησί, που διαμαρτύρονται για τη λήξη της σύμβασής τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην κατάληψη συμμετέχουν και οι 127 συμβασιούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κέρκυρα, που προέβησαν στη διαμαρτυρία στο δημαρχείο από νωρίς το πρωί, μην επιτρέποντας σε κανένα δημοτικό υπάλληλο να εισέλθει στο κτίριο. Οι συμβασιούχοι του Δήμου Κέρκυρας έχουν προχωρήσει ήδη από τις προηγούμενες μέρες σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου στον Πέλεκα, ενώ τα σκουπίδια έχουν αρχίσει στην Κέρκυρα να σχηματίζουν «βουνά».

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας που ζητά με επιστολή του να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, αρχής γενομένης με τους συμβασιούχους στο τμήμα καθαριότητας του δήμου, καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της Κέρκυρας αναμένεται να κλιμακωθούν καθώς την Πέμπτη, όπως έχει εξαγγελθεί, αναμένεται να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του οποίου πρόκειται να συζητηθεί και το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL