Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ): / Κ. Ιγγλέζη: "Αμετακίνητη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κινήματος των Σκουριών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ): / Κ. Ιγγλέζη: "Αμετακίνητη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κινήματος των Σκουριών"

Την απόφαση που έβγαλαν τα δικαστήρια Πολυγύρου εις βάρος του 77χρονου μπαρμπα-Θόδωρου του Κάκαβου, αποδοκιμάζει με χθεσινή της δήλωση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κινήματος των Σκουριών παραμένει αμετακίνητη και δηλώνει ότι εμμένει στη δήλωσή της στην “Αυγή” στις 24.5 ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι κάτοικοι έχουν στις δικαστικές αίθουσες απέναντί τους μόνο την εταιρεία και όχι την εταιρεία μαζί με την κυβέρνηση, όπως συνέβαινε παλιότερα.

"Είναι απαράδεκτο για τη δικαιοσύνη να επιβάλει μια τέτοια ποινή σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο με λευκό ποινικό μητρώο, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για έξι ολόκληρες ημέρες, που του απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις από τους δικούς του ανθρώπους διότι νοσηλευόταν φρουρούμενος ωσάν επικίνδυνος τρομοκράτης. Είναι αυτονόητο βέβαια ότι αυτή η απαγόρευση περισσότερο στόχευε στο να μη φανούν τα τραύματά του στους οικείους και τους συναγωνιστές του, παρά σε οτιδήποτε άλλο, όπως η διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας" δηλώνει η Κ. Ιγγλέζη.

Για τη στάση της κυβέρνησης στη βάση ότι "δεν έχει σημαία της τη διαφθορά" αναφέρει ότι δεν παρεμβαίνει στην ελληνική δικαιοσύνη "ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάθετα με κάποιες από τις αποφάσεις της". Και προσθέτει ότι "η αλλαγή σε αυτή τη χώρα μπορεί να προέλθει από ένα σύνολο διαφορετικών πρακτικών και αλλαγή πολιτικής και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή, πρωτίστως από τον ελληνικό λαό, η ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη".

"Μεροληπτική απόφαση"

Σκληρή για τη δικαιοσύνη, με αιχμές και για την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τη στάση που έχει κρατηθεί έως τώρα σε σχέση με την υπόθεση των Σκουριών, είναι η αντίδραση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

“Μεροληπτική υπέρ της εταιρείας” χαρακτηρίζει την απόφαση η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση και αναφέρει πως θεωρεί “αδιανόητο να δικάζονται άνθρωποι επειδή προστατεύουν την υγεία και τον τόπο τους, και να συνεχίζεται ένα έργο που έχει αποδειχθεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, καταστροφικό”. Υπογραμμίζει ακόμη ότι τα εμπόδια που βάζει η δικαιοσύνη “στις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας να σταθεί απέναντι στην επιτελούμενη οικολογική καταστροφή” αποτελούν μια στάση που “λειτουργεί προς όφελος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, που συνεχίζει να αποκομίζει μεγάλα οικονομικά οφέλη, παρ’ ότι οι μελέτες της έχουν απορριφθεί ως πλημμελείς και η ίδια της η σύμβαση τίθεται υπό αμφισβήτηση”.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δικαιωθεί ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής και να σταματήσει οποιαδήποτε ποινική δίωξη εναντίον της κινηματικής τους δράσης. Την ίδια ώρα, διεκδικεί την άμεση παύση των εργασιών και το οριστικό κλείσιμο του εργοταξίου και ζητά από την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της. Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Καμία καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι αποδεκτή, όταν κρίνεται το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής απέναντι στα κέρδη μιας εταιρείας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL