Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο

Έκρηξη σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σημειώθηκε λίγο πριν τις 19:00 στην συμβολή των οδών Μάρνη και Γ'Σεπτεμβρίου. Στο αυτοκίνητο εκτός από τον Λουκά Παπαδήμο την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν μαζί του δύο συνεργάτες του.

Ο Λ.Παπαδήμος τραυματίστηκε στην κοιλιά, το στήθος και τα πόδια ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς ιατρικές πηγές βρίσκεται εκτός κινδύνου.  Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρύτερα και οι δύο συνοδοί του που φέρουν μόνο θλαστικά τραύματα..  

Σύμφωνα με τις  αστυνομικές πηγές ο πρώην πρωθυπουργός είχε μαζί την αλληλογραφία του και όπως εκτιμούν κάποιος από τους φακέλους ήταν παγιδευμένος .

Όπως μεταδίδει η Ελλη Ζώτου από το σημείο της έκρηξης, έχει σπάσει το πίσω παρμπρίζ ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακκοι από την έκρηξη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών . Επίσης ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Παραμένει αποκλεισμένη έως αυτή την ώρα όλη η περιοχή μέχρι την Ομόνοια. Τα δύο ΙΧ παραμένουν στο σημείο και έχουν γίνει «φύλλο και φτερό» από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς και από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
 
Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές και δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει στο σημείο.

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».
 
Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.
 

 

https://twitter.com/nikospappas16/status/867779502516183040https://www.youtube.com/embed/VPj5jYuZxZohttps://twitter.com/St_Theodorakis/status/867776535088037888https://www.youtube.com/embed/UuyF_tsKz2s

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL