Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Συνεχίζεται ο διάλογος για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται ο διάλογος για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Συνεχίζει και σήμερα τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αίτημα την παραμονή των συμβασιούχων από παράταση στις θέσεις τους έως τα τέλη του 2017 παρά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Για το ζήτημα η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα έχει νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Χθες αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας έχει συνάντηση με τον υπουργό για το ζήτημα της ένταξης των προνηπίων (σ.σ.: παιδιά 4 ετών) στην 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, που έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι φοβούνται ότι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των δομών παιδικής φροντίδας και στην απόλυσή τους.

Επιχειρώντας να κατευνάσει την αγωνία των εργαζομένων, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη δήλωση του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι πριν από την υλοποίηση των αλλαγών στην προσχολική αγωγή θα εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα, η επάρκεια των δομών, η εξασφάλιση του προσωπικού και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Παράλληλα ο Π. Σκουρλέτης εξέφρασε τη δέσμευση ότι θα συμβάλλει στη σύσταση ευρείας επιτροπής διαλόγου για το ζήτημα της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της Πανελλήνιας Επιστημονικής Οργάνωσης Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας (ΠΑΣΥΒΝ), η οποία εκπροσωπεί το επιστημονικό παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, “ώστε να τεκμηριωθούν όλες οι θέσεις του παιδαγωγικού και επιστημονικού έργου που θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των σταθμών προς όφελος των παιδιών, των γονέων αλλά και των εργαζομένων, στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής για την προσχολική εκπαίδευση”.

Ενώ οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε αναστάτωση, να πυροδοτήσει περαιτέρω το κλίμα επιχείρησε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επικρίνοντας τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη για τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2018 - 2021. “Ο κ. Σκουρλέτης έχει μια επιλογή. Η θα συνεργαστεί μαζί μας, ή θα αναγκαστεί να παραιτηθεί”, ανέφερε ο Γ. Πατούλης. Για τις εξελίξεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL