Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Σαρανταοκτάωρη απεργία των εργαζομένων στους δήμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαρανταοκτάωρη απεργία των εργαζομένων στους δήμους

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτυρόμενοι για τις μηδενικές προσλήψεις τα επόμενα δύο χρόνια και για τις περικοπές των πόρων στους δήμους. Μετά την αποχή από κάθε εργασία το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Στις 11 το πρωί σήμερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ζητώντας την απόσυρση της εξαγγελίας του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στο κλείσιμο δημοτικών παιδικών σταθμών και σε απόλυση πολλών ειδικοτήτων.

Αύριο Τρίτη, η Ομοσπονδία προγραμματίζει κινητοποίηση, στις 9 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη για τους συμβασιούχους από παράταση με αίτημα την άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, η απόφαση “βάζει σε κίνδυνο και υπό καθεστώς απόλυσης 15.000 συμβασιούχους των δήμων οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.

Οι δήμοι απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής τους να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους στο διάστημα της απεργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL