Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Φεστιβάλ στήριξης στην ελληνική ζυθοποιεία το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεστιβάλ στήριξης στην ελληνική ζυθοποιεία το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας

Με σκοπό τη στήριξη της μικρής ελληνικής ζυθοποιίας ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει στο Θέατρο Βράχων από τις 25 έως 28 Μαΐου το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας καλώντας το κοινό να απολαύσει περισσότερες από 100 ετικέτες και μπύρα από 50 διαφορετικές κάνουλες. Το φεστιβάλ, που το αγκάλιασε ο κόσμος πέρυσι, είναι πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα ως συνέχεια της δράσης για τη στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Έτσι στο 2ο Φεστιβάλ Μπύρας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει 32 διαφορετικές ελληνικές και 18 εισαγόμενες μπύρες που θα σερβίρονται σε ποτήρι. Επίσης θα διατίθενται 100 ετικέτες μπύρας εκ των οποίων οι περισσότερες από τις μισές είναι από ελληνικά ζυθοποιεία. Μαζί με τις μπύρες οι επισκέπτες θα έχουν δυνατότητα να απολαμβάνουν εδέσματα για όλες τις προτιμήσεις, όπως και για χορτοφάγους.

“Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Μπύρας” τονίζει στην “Α” ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης εξηγώντας ότι “η προσπάθεια έχει σκοπό να στηρίξει την ελληνική μικρή ζυθοποιία, η οποία, παρά την κρίση, αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς”. “Το φεστιβάλ συνδυάζεται ένα εξαιρετικά επιμελημένο μουσικό πρόγραμμα και αναμένουμε όπως και πέρυσι ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας” υπογραμμίζει ο δήμαρχος Βύρωνα.

“Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 40 μικροζυθοποιεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Εύβοια, Τήνο, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Χίο, Βόλο, Κρήτη, Ρόδο, Ήπειρο, Άργος, Πάτρα, Ηλεία, Σπάρτη, Κόρινθο”, εξηγούν στην “Α” οι διοργανωτές. “Έχουμε κάνει προσεκτική επιλογή στις ετικέτες” τονίζουν επισημαίνοντας ότι “δώσαμε έμφαση σε μπύρες οι οποίες είτε δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό είτε είναι δυσεύρετες στην αγορά, αφού διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό καταστημάτων στη χώρα μας”.

Όλες τις μέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συναυλίες. Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους Diminuita Quintet, Lavalanche, Μανώλη Πάππο, Ανατολή Μαργιόλα, Κώστα Δουμουλιάκα, Νίκο Γύρο, Αλέξη Πάππο. Την Παρασκευή στην σκηνή ανεβαίνουν οι Godsleep, Haig Hazdijian, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπη, Φωτεινή Βελεσιώτου. Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους Anal Veritas, Mode Plagal, Αγγελική Τουμπανάκη και Buzz Bastardz. Την τελευταία μέρα, την Κυριακή, στη σκηνή ανεβαίνουν οι Στάθης Άννινος, Άννα Λινάρδου, Πέννυ Μπαλτατζή, Κρήτες και Πόντιοι μουσικοί.

Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ ανά ημέρα ή 12 ευρώ για τις 4 ημέρες του Φεστιβάλ συν δυο κουπόνια αξίας 2 ευρώ για αγορά μπύρας, φαγητού ή αναμνηστικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL