Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από την πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από την πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Ένα άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο, πριν από λίγη ώρα, από πυροσβέστες, σε χαράδρα της περιοχής Πανοράματος Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, όπου, αργά το μεσημέρι, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστκής ότι πρόκειται για την 79χρονη την εξαφάνιση της οποίας είχε αναφέρει στις αρχές λίγη ώρα νωρίτερα ο γιός της.

Παράλληλα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που εγκλωβίστηκε από την πυρκαγιά, φέρουν εγκαύματα  στα άνω και κάτω άκρα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Παράλληλα, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς, παρά μόνο μικροεστίες, όπως τόνισε νωρίτερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά που είχε φτάσει μέχρι τα σπίτια του οικισμού της περιοχής, προκάλεσε ζημιές σε ένα από αυτά, αλλά τώρα πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για τα υπόλοιπα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/863810467931860992

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:32 σήμερα σε δασική έκταση, στην περιοχή Πανοράματος - Μασιάρι του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στο νομό Κορινθίας. Από την πρώτη στιγμή η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε, ως ιδιαίτερη λόγω του αστικού ιστού σε δασικό περιβάλλον και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού και ενισχύθηκαν από δυνάμεις όμορων Υπηρεσιών, αποτελούμενες συνολικά από 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα Α/Φ CL 215, τέσσερα Α/Φ PZL και ένα Ε/Π CHINOOK.

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς διασώθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ο Ν.Ι. 84 ετών και η Ν.Ι. 80 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ένα νεκρό άτομο αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από χαράδρα της περιοχής. Επίσης συνεχίζεται να βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση της Π.Δ. 79 ετών, η οποία αγνοείται από νωρίς το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή.

Από τις 19:00 η πυρκαγιά βρίσκεται χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την ανεύρεση της αγνοούμενης.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL