Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ.Φάμελλος: Μείζον αναπτυξιακό έργο η χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Μετά τη συνάντηση του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δ.Μπαλτάκο, ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας έργου για τη σύνταξη πρότασης αναθεώρησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, για το γήπεδο του ΠΑΟ στο Γουδί

«Η χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί μείζον αναπτυξιακό έργο για την Αθήνα που αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας της πρωτεύουσας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρη Μπαλτάκο.

Ακόμη, ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας έργου για τη σύνταξη πρότασης αναθεώρησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, για τη χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, η ομάδα εργασίας θα απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, καθώς επίσης και από διακεκριμένα μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας.

Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από τρεις υποεπιτροπές: νομικής τεκμηρίωσης και στήριξης, τεχνικού, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, και την επιτροπή οικονομικής αξιολόγησης του σχεδίου.

Η ολοκλήρωση της σύνταξης της πρότασης αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβρη, και θα περιλαμβάνει επιπλέον, τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία θα συνοδεύει την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί συνολικά η διαδικασία της αναθεώρησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας.

«Η χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα μείζον αναπτυξιακό έργο για την Αθήνα που αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας της πρωτεύουσας. Έχει σαφέστατα αναπτυξιακό χαρακτήρα με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά το βασικό είναι ότι έχει θετικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής συνολικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ.Φάμελλος.

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «στόχος είναι να δημιουργηθεί η ασφάλεια για τις υποδομές, έτσι ώστε οι επιλογές να είναι περιβαλλοντικά και χωροταξικά ωφέλιμες».

Παράλληλα, έκανε λόγο «για τη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ασφάλειας επιλογών, βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τη διπλή ανάπλαση, η οποία έχει καταπέσει, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι έχει πολλά σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση της βάσης της νέας πρότασης.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, ο Σ.Φάμελλος προανήγγειλε συναντήσεις με τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και την Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο περιλαμβάνει την τετραπλή ανάπλαση που θα εμπεριέχει την αλλαγή των χρήσεων για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, την ανάπλαση της περιοχής του Βοτανικού, της Λ. Αλεξάνδρας, του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδί, ενώ για κάθε έργο πρόκειται να δημιουργηθούν και οι αντίστοιχες ΣΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δ.Μπαλτάκος θα δημιουργηθεί φόρουμ προκειμένου οι φίλοι του Παναθηναϊκού να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις