Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Ποινική δίωξη κατά 12 υπαλλήλων από τις 26 Απριλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποινική δίωξη κατά 12 υπαλλήλων από τις 26 Απριλίου

Πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της "Αυγής", που αμφισβητήθηκε, σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος δώδεκα υπαλλήλων, ανάμεσά τους και των δύο διευθυνόντων συμβούλων Νικόλαο Παπαθανάση και Γιώργο Θωμόπουλο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, συνιστά χθεσινή ανακοίνωση της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Στην ανακοίνωσή της η γενική επιθεωρήτρια επισημαίνει ότι οι διώξεις έχουν ασκηθεί ήδη από την Τετάρτη 26 Απριλίου και τονίζει:

"Σε συνέχεια της αρχικής έκθεσης ελέγχου του Γραφείου ΓΕΔΔ, αναφορικά με τη διαπίστωση οικονομικού ελλείμματος ύψους 1.156.321 ευρώ από τη μη απόδοση εισπραττόμενων εσόδων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και της δεύτερης έκθεσης ελέγχου ως προς τη συμφωνία της αποθήκης εισιτηρίων τιμολογιακής πολιτικής 1.9.14 - 31.1.16 και της διαδικασίας αποχρέωσης των εκδοτών, που επιβεβαίωσε τις διαπιστώσεις της πρώτης, η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς γνωστοποίησε εγγράφως από 26.4.17 στη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης την άσκηση ποινικής δίωξης σε δώδεκα (12) υπαλλήλους και στελέχη της ως άνω εταιρείας".

Κι ενώ η είδηση για την άσκηση ποινικών διώξεων ήταν από την πρώτη στιγμή πλήρως επιβεβαιωμένη και διασταυρωμένη, μερίδα του Τύπου επιχείρησε να "θολώσει" την υπόθεση, αμφισβητώντας ακόμα και την άσκησή τους από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και χθες τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναγνώρισαν μεν ότι τελικά δεν είναι ψευδής είδηση η άσκηση των διώξεων, όπως ανέδειξε η "Αυγή", απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα κάνοντας αόριστα λόγο για διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

Την ίδια στιγμή σε χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. δήλωνε πλήρη άγνοια για την ποινική τροπή της υπόθεσης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "μέχρι σήμερα 2 Μαΐου 2017 δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας καμία άσκηση ποινικής δίωξης σε ό,τι αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γεώργιο Θωμόπουλο και ούτε θα μπορούσε να έχει καμία εμπλοκή με τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων".

Προσθέτει δε πως "το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και ο διευθύνων σύμβουλος, στους οκτώ μήνες της διοίκησής του, λειτούργησαν με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία αλλά και την εξυγίανση της εταιρείας. Στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, τηρώντας τον νόμο 2190/1920 που διέπει τις ανώνυμες εταιρείες αλλά και τον κανονισμό της εταιρείας, έπραξε όσα προβλέπονται. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διενέργεια σχετικού εσωτερικού ελέγχου".

Η διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., υπογραμμίζει η ανακοίνωση, "συνεχίζουν απερίσπαστα το έργο τους. Αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά μας η απρόσκοπτη υλοποίηση του συγκοινωνιακού μας έργου και η παροχή υψηλών υπηρεσιών στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών.

Η υπόθεση ερευνάται αρμοδίως από τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, στα οποία η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη" καταλήγει η ΣΤΑ.ΣΥ.

Να θυμίσουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης έχει ζητήσει από την Παρασκευή, την επόμενη μέρα δηλαδή της ανάδειξης του ζητήματος των διώξεων, την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου της ΣΤΑ.ΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL