Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής μετρό Άλσος Βεΐκου - Γουδή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής μετρό Άλσος Βεΐκου - Γουδή

Στο "αέρα" είναι από χθες ο διαγωνισμός -το πρώτο στάδιο της προεπιλογής- για την κατασκευή του πρώτου κομματιού της γραμμής του μετρό από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδή, μήκους περίπου 13 χλμ., με 14 σταθμούς, ύστερα από χρόνια εξαγγελιών.

Η προθεσμία υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τον διαγωνισμό της Αττικό Μετρό. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται στο 1,45 δισ. ευρώ και το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου, μαζί και την προμήθεια 18 νέων συρμών, την προμήθεια τροχαίου υλικού και την κατασκευή Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας και κτηρίου συντήρησης και επισκευών συρμών στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Επιπρόσθετα σε αυτόν περιλαμβάνονται οι δαπάνες για αρχαιολογικές εργασίες, παρακάμψεις δικτύων κοινής ωφέλειας, "απρόβλεπτα και αναθεώρηση".

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο τελικός προϋπολογισμός θα καθοριστεί στα τεύχη του επόμενου, δεύτερου σταδίου, της δεύτερης φάσης, που τοποθετείται στις αρχές του 2018 και αφορά την κατάθεση των τεχνικών προσφορών, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αναμένεται η κατάθεση των οικονομικών προσφορών, απ’ όπου θα προκύψει το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.

Ο συνολικός χρόνος κατασκευής από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης εκτιμάται σε οκτώ χρόνια (96 μήνες). Έως τώρα στα έργα του μετρό ουδέποτε τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης. Το τμήμα Βεΐκου - Γουδή θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο τρέχον ΕΣΠΑ και επιπλέον θα δανειοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL