Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Οι πυροσβέστες πάνε... αεροδρόμιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πυροσβέστες πάνε... αεροδρόμιο

Άμεση ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών με έμφαση στις Περιφερειακές Ενότητες όπου εδρεύουν τα 14 αεροδρόμια, τα οποία εκχωρήθηκαν στη Fraport ζητάει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), προκειμένου να υπάρχει αξιόμαχο προσωπικό για την πρόληψη πυρκαγιών, καθώς πλησιάζει η θερινή περίοδος.

Το θέμα έφεραν στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ οι περιφερειάρχες Β. Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου, και Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος. Εξήγησαν ότι “στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Fraport για την ανάληψη των πυροσβεστικών υπηρεσιών στα 14 αεροδρόμια από το Πυροσβεστικό Σώμα, αξιόμαχο και έμπειρο προσωπικό μεταφέρεται από 1ης Απριλίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των 14 αεροδρομίων, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους”.

“Υπάρχουν περιπτώσεις σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου όπου ακόμη και η μισή δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρεται στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό ούτε καν για τις βάρδιες” τόνισαν οι περιφερειάρχες. Ταυτόχρονα, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι στην περίπτωση που δεν αντικατασταθεί το προσωπικό, θα υπάρχει πρόβλημα στην πρόληψη πυρκαγιών ή στην κατάσβεσή τους. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν πόροι για την αναπλήρωση των κενών θέσεων πυροσβεστών, καθώς η Fraport δεσμεύεται να καταβάλει στο Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το ποσόν των 10 εκατ. ευρώ για τη μίσθωση των υπηρεσιών του πυροσβεστικού σώματος, που θα χρησιμοποιήσει.

Για το ζήτημα, ήδη από τον Ιανουάριο, υπήρξε έγγραφη διαμαρτυρία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην οποία επισημαίνονταν ότι “τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, όσο και τα ήδη αποδυναμωμένα κατά τόπους κλιμάκια, απογυμνώνονται κυριολεκτικά από υπαλλήλους, προκειμένου να στελεχωθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον χώρο του αεροδρομίου, κάτι που αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης προς τη Fraport”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL