Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι χρυσαυγίτες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι χρυσαυγίτες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε χθες το αίτημα της χρυσαυγίτικης παράταξης Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων με το οποίο ζητούσαν να τους επιτραπεί με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου να συμμετέχουν στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκη (ΣΕΔΘ) και να μην ισχύσει η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου που απαγορεύει τη συμμετοχή των χρυσαυγιτών.

Οι εκλογές του ΣΕΔΘ έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Μαρτίου και οι εργαζόμενοι στον δήμο στη γενική τους συνέλευση είχαν αποφασίσει «τη μη συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής, διότι ευθέως προσκρούσει στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται από το Καταστατικό του Συλλόγου».

Οι χρυσαυγίτες, ωστόσο, δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν με την Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων, ενώ τέσσερα από τα πέντε μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκαν φοβούμενα ότι θα υποστούν κυρώσεις εάν δεν κάνουν δεκτή την υποψηφιότητα της χρυσαυγίτικης παράταξης. Μόνο ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ δεν παραιτήθηκε, ενώ χθες έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ για να υποστηρίξουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Στο δικαστήριο πρόσθετη παρέμβαση έκανε και η ΑΔΕΔΥ, ενώ τονίστηκε ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο της εφορευτικής επιτροπής και επισημάνθηκε ότι δεν συνίσταται ακόμη καμία βλάβη στη χρυσαυγίτικη παράταξη, αφού δεν ξεκίνησε ακόμη η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές. Ο δικηγόρος του ΣΕΔΘ με δηλώσεις του τόνισε ότι οι χρυσαυγίτες «δεν νομιμοποιούνται να καταθέσουν αυτήν την αίτηση», ενώ αποκάλυψε ότι όλοι έχουν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας τους τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ απέδωσε τις παραιτήσεις των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής σε απειλές που δέχθηκαν από χρυσαυγίτες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νίκος Τράκας τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στη Χρυσή Αυγή να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να μην γίνουν οι εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης. «Δεχόμαστε μία σοβαρή επίθεση από τη Χρυσή Αυγή με απειλές στους εργαζόμενους και κάποιοι φοβήθηκαν και αποσύρθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το τι θα γίνει μετά την παραίτηση των τεσσάρων από την Εφορευτική Επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL