Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Γήπεδο ΠΑΟ στην καρδιά του πάρκου Γουδή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γήπεδο ΠΑΟ στην καρδιά του πάρκου Γουδή

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε, βάσει της εκφρασμένης δημόσιας θέσης του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως και των υπηρεσιών του, πως προωθούσε τις διαδικασίες μέσω της έγκρισης του Γενικού Σχεδίου και της συγκρότησης φορέα διαχείρισης για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή ή σε εφαρμογή το Προεδρικού Διατάγματος του 2011. Ο τίτλος του: "Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισσίων".

Στις 13 Απριλίου 2016, ύστερα από συνάντηση του τότε ΥΠΕΝ Π. Σκουρλέτη με την Επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, είχε δηλωθεί η αποφασιστικότητα του υπουργείου να προωθήσει το θέμα ώστε η έκταση των 900 στρεμμάτων να προστατευθεί προς όφελος όλων των κατοίκων της Αθήνας.

Στις 7 Νοεμβρίου 2016, κατά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, στην τελετή παραλαβής - παράδοσης, ο ίδιος είχε αναφερθεί σε "σχεδόν δρομολογημένη πρωτοβουλία για τη μετατροπή του χώρου εδώ, απέναντι από το υπουργείο, στο Γουδή, σε Μητροπολιτικό Πάρκο". Εννοείται ότι η Δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη στον Δήμο Αθηναίων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν αντιταχθεί σε προτάσεις για τη χωροθέτηση ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Γουδή για τον προφανή λόγο ότι η κατασκευή και λειτουργία γηπέδου υπονομεύει τη δημιουργία πάρκου και φορτώνει με πλήθος ασύμβατων και επιβαρυντικών χρήσεων την περιοχή.

Αίφνης χθες ανακοινώθηκε ότι το νέο γήπεδο "μετακομίζει", από τον Βοτανικό, στο Γουδή, για να γκρεμιστεί το σημερινό στην Αλεξάνδρας. Μόνο που χωροθετείται στον πυρήνα του Πάρκου, πίσω από το νοσοκομείο της Αεροπορίας, σε έκταση του Δήμου Αθηναίων.

Δηλαδή στη Ζώνη Δ1, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος, και έχει οριοθετηθεί ως περιοχή προστασίας όπου απαγορεύεται η δόμηση με χρήση γης «Άλσος, ελεύθεροι χώροι, αστικό πράσινο». Αναφέρεται δε ότι η έκταση αποτελεί ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο μητροπολιτικής εμβέλειας που εντάσσεται στο Δίκτυο υπερτοπικών πόλων πολιτισμού, αθλητισμού και Αναψυχής του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

Ως γνωστόν, με τη λεγόμενη "Διπλή ανάπλαση" και με πέντε - έξι νόμους από το 2006 έως και το 2013 που τη... ρύθμιζαν, έχει χωροθετηθεί γήπεδο στον Βοτανικό με το Μall Βωβού, τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ κ.λπ. Ο Βωβός φαλίρισε, η πραμάτεια του περιήλθε στην Alpha Bank, ο Παναθηναϊκός από την τσέπη του δεν έβαζε δεκάρα και το "πρότζεκτ" πάγωσε.

Πάντως, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι χωροθετημένο και με τη βούλα του Νέου Ρυθμιστικού της Αθήνας του 2014 στον Βοτανικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL