Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ν. Παππάς: Τα σενάρια των εκλογών έχουν μόνιμη πηγή...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Τα σενάρια των εκλογών έχουν μόνιμη πηγή...

Τη Ν.Δ. έδειξε εμμέσως πλην σαφώς ο Ν. Παππάς ως «πηγή» των δημοσιευμάτων που ισχυρίζονται ότι ο Αλ. Τσίπρας θα προκηρύξει άμεσα εκλογές, ενώ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, εκτίμησε ότι έως τις 7 Απριλίου που είναι προγραμματισμένο το μεθεπόμενο Eurogroup μπορεί να υπάρξει η συνολική συμφωνία που παλεύει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, προσερχόμενος στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα «Ψηφιακή Πολιτική Δίκτυα και Ανάπτυξη», όπου ήταν ομιλητής, και ερωτηθείς για τα σχετικά δημοσιεύματα, ο υπουργός σχολίασε: «Νομίζω ότι η πηγή των δημοσιευμάτων περί εκλογών είναι μόνιμη και όποιος παρακολουθεί με λεπτομέρεια το τι ακριβώς συμβαίνει και το τι και πού ακριβώς δημοσιεύεται μπορεί με ευκολία αυτό το πράγμα να το ανιχνεύσει».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της αξιολόγησης υποστήριξε ότι «η πολιτική συμφωνία έχει κλείσει και είμαστε αισιόδοξοι ότι και σε τεχνικό επίπεδο θα επιτευχθεί συμφωνία εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε βάλει στόχο». Τόνισε πως όλες οι πλευρές «κατανοούν ότι δεν υπάρχει λόγος για καθυστερήσεις». Ερωτηθείς αν το κλείσιμο της συμφωνίας τοποθετείται στις 7 Απριλίου, απάντησε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία μπορούν να συζητηθούν και τα εναπομείναντα κομμάτια για τα πλεονάσματα και τα θέματα του χρέους».

Τριμερής συνεργασία με Οικονομικό Επιμελητήριο και ΑΕΙ

Ξεκινώντας την ομιλία του στην εκδήλωση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αποδέχθηκε «ενθουσιωδώς», όπως είπε, την πρόταση της διοίκησης του Επιμελητηρίου για την τριμερή συνεργασία μεταξύ υπουργείου, Οικονομικού Επιμελητηρίου και των τριών ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου λίγο νωρίτερα είχε αναφερθεί στην ανάγκη διαλόγου για τη στρατηγική που θα πρέπει να αποκτήσει η χώρα στον τομέα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών. «Διαπιστώνω ότι από την Ελλάδα δεν λείπουν ούτε τα μυαλά, ούτε το επιχειρηματικό πνεύμα, ούτε η διάθεση. Έλειπαν ο ενιαίος εθνικός σχεδιασμός προς τη νέα ανάπτυξη και η προτεραιοποίηση” ανέφερε, ενώ τόνισε τη βαρύτητα που δίνει η σημερινή κυβέρνηση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

«Δεν θα κουραστώ να το λέω: δεν μιλάμε για έναν ακόμη τομέα της οικονομίας, αλλά για τον τομέα των τομέων, πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη όλων των υπολοίπων» υπογράμμισε. Υποστήριξε ότι μπροστά έχουμε μια νέα επανάσταση, την τεχνολογική, και πως, για να μην μας προσπεράσει το «τρένο» της, θα πρέπει «να εφαρμόσουμε γρήγορα έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό για να μειώσουμε την απόσταση».

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ο πρόεδρος της Τεχνόπολης κ. Τζήκας, την οποία επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Ν. Παππάς, χαιρέτισαν τη δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών. Στην εκδήλωση το "παρών" έδωσαν η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τ. Κουράκης, ο βουλευτής Μ. Μπόλαρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας, ενώ η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ήταν κατάμεστη με έντονη την παρουσία φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL