Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Έρευνα της Αττικό Μετρό για τον θάνατο του 50χρονου εργάτη στην Καλαμαριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρευνα της Αττικό Μετρό για τον θάνατο του 50χρονου εργάτη στην Καλαμαριά

Σε έρευνα για τον τραγικό θάνατο του 50χρονου χειριστή γερανού και ιδιοκτήτη ανυψωτικών μηχανημάτων, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σε σταθμό του μετρό στην Καλαμαριά, θα προχωρήσει η Αττικό Μετρό, προκειμένου να διακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή. Ο άτυχος χειριστής - εργολάβος κηδεύτηκε χθες, ενώ το ΕΚΘ και συνδικάτα μιλούν για ελλιπή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα εργοτάξια του μετρό.

Ο 50χρονος, που αφήνει πίσω του δύο μικρά παιδιά, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τον γερανό που χειριζόταν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άτυχος άνδρας ήταν ένας εμπειρότατος χειριστής, που πιθανώς κάποιοι λάθος υπολογισμοί του τού κόστισαν τη ζωή. Και αυτό διότι φέρεται να υπερτίμησε τις δυνατότητές του και κυρίως τις δυνατότητες του μοιραίου γερανού, όταν προσπάθησε να ανασύρει από σκάμμα ένα άλλο ιδιαίτερα βαρύ μηχάνημα τύπου «παπαγαλάκι», που ήθελε να το μεταφέρει σε άλλο έργο που είχε αναλάβει. Ο γερανός δεν άντεξε στο βάρος και ανατράπηκε, οδηγώντας στον θάνατο και τον ίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ένας υπάλληλος του εργολάβου δήλωσε ότι αδυνατούσε να σηκώσει με τον συγκεκριμένο γερανό το άλλο μηχάνημα και έτσι ανέλαβε ο 50χρονος την όλη επιχείρηση. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του σταθμού του μετρό, το τραγικό δυστύχημα συνέβη εκτός δικαιοδοσίας εργοταξίου, ενώ δηλώνει ότι στο εργοτάξιο τα μέτρα ασφαλείας όπως και οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηρά.

Χθες οι εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν 24ωρη απεργία σε ένδειξη πένθους και παρέστησαν στην κηδεία του 50χρονου, στο Ωραιόκαστρο. Το συνδικάτο οικοδόμων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, ενώ το Σωματείο Έκτακτων Αρχαιολόγων και το ΕΚΘ κατήγγειλαν τα “ελλιπή μέτρα ασφαλείας και υγιεινής που υπάρχουν στα εργοτάξια του μετρό της Θεσσαλονίκης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL