Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Θεσσαλονίκη / Αποτεφρωτήριο χωρίς καύση νεκρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Αποτεφρωτήριο χωρίς καύση νεκρών

Αποφασισμένος να δημιουργήσει αποτεφρωτήριο νεκρών στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ υποστήριξε ότι ο δήμος είναι σε επαφές με μια σουηδική εταιρεία η οποία δεν χρησιμοποιεί την καύση, αλλά μια άλλη νέα μέθοδο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι το θέμα με τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου «κολλάει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών. «Θα γλείψω και κατουρημένες ποδιές για να τελειώσει το αποτεφρωτήριο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι ήδη συναντήθηκε με εκπροσώπους σουηδικής εταιρείας, η οποία τον ενημέρωσε για τη νέα μέθοδο με τη χρήση υγρού αζώτου.

Όπως εξήγησε, με τη νέα αυτή μέθοδο δεν υπάρχει καύση της σορού. Η σορός καταψύχεται σε υγρό άζωτο υπό συνθήκες θερμοκρασίας -157 βαθμών Κελσίου και στη συνέχεια σε έναν άλλο χώρο και με την άνοδο της θερμοκρασίας η σορός διαλύεται σε σκόνη. «Η εταιρεία ήρθε και μας έκανε μια παρουσίαση γι' αυτή τη μέθοδο. Θα δούμε πόσο κοστίζει και τις λεπτομέρειες» πρόσθεσε ο Γ. Μπουτάρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα παραμένουν σε εκκρεμότητα η τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη και το σχετικό διάταγμα, καθώς εκεί θα προβλέπεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε σχέση με τη νομιμοποίηση των Κοιμητηρίων και τη χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου. Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απαιτείται μέσα από νομοθετική ρύθμιση ειδική χωροθέτηση για το αποτεφρωτήριο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL