Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Oι "χρυσοθήρες" ξαναχτυπούν στη Θράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Oι "χρυσοθήρες" ξαναχτυπούν στη Θράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eldorado Gold κατέθεσε αίτηση για άδεια γεωτρήσεων στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι άδειες αυτές αφορούν την περιοχή Μαρώνεια - Σάπες στη Ροδόπη. Είναι η τρίτη φορά που η εταιρεία ζητά τέτοια άδεια. Η τελευταία ήταν το 2014 και όλες έχουν απορριφθεί από το περιφερειακό συμβούλιο. Η υπόθεση αυτή κρατά τουλάχιστον 20 χρόνια.

Με διάφορα ονόματα, η εταιρεία προσπαθεί να μπει στη Θράκη και όλα αυτά τα χρόνια, εξαιτίας ενός μεγάλου ενωτικού κινήματος στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης, η "επένδυση" αυτή δεν έχει προχωρήσει. Να σημειωθεί ότι η Μαρώνεια είναι τουριστικός προορισμός, εκεί υπάρχει και το αρχαίο θέατρο, αλλά και στα Πετρωτά υπάρχει το περίφημο δάσος της Μαύρης Πεύκης που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Με συγκροτημένο τρόπο, τόσο το κίνημα όσο και τα δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά συμβούλια αλλά και όλοι οι φορείς έχουν επί σειρά ετών πει ένα μεγάλο όχι μαζί με τους πολίτες των περιοχών αυτών. Σε κάθε περίπτωση, και τώρα αναμένεται η εταιρεία να βρει κλειστές πόρτες στη Θράκη, δεδομένου μάλιστα ότι σήμερα υπάρχει και η κατάλληλη πολιτική συνθήκη για να αποκρουστεί αυτή η "επένδυση".

Άλλωστε, και κατά την τελευταία του επίσκεψη στην περιοχή ο Αλέξης Τσίπρας είχε βεβαιώσει τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει. Να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός πολλές φορές είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτή την "επένδυση", σε αντίθεση με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. που είχαν εκφράσει τη θετική τους στάση για τους χρυσοθήρες, προξενώντας μάλιστα και αντιδράσεις από στελέχη της Ν.Δ. στη Θράκη, όπως του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL