Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
ΔΕΣΜΕΥΣΗ Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΕΔΕ / Ρύθμιση για την πλήρη καταβολή σύνταξης για μη αμειβόμενα μέλη στα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΕΔΕ / Ρύθμιση για την πλήρη καταβολή σύνταξης για μη αμειβόμενα μέλη στα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ

Τη δέσμευση ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα προετοιμαστεί ρύθμιση που θα επιτρέπει την απόδοση του συνόλου της απόδοσης συντάξιμων αποδοχών στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, που συμμετέχουν ως μη αμειβόμενοι σε συλλογικά όργανα των ΟΤΑ, έδωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος σε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

Ουσιαστικά, οι αιρετοί αναμένουν τροποποίηση της υφιστάμενης ρύθμισης στον ασφαλιστικό Νόμο Κατρούγκαλου, που όριζε ότι για όσους συνταξιούχους απασχολούνται σε φορείς γενικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους. Σημειωτέον ότι με μεταγενέστερη ρύθμιση, που προήλθε από υπουργική τροπολογία, εξαιρέθηκαν από την αναστολή καταβολής σύνταξης τα μη αμειβόμενα μέλη των ΔΕΚΟ και τα μέλη ανεξάρτητων αρχών πλην ΟΤΑ.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ εξήγησε το εύρος του προβλήματος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους συνταξιούχους του Δημοσίου που δραστηριοποιούνται στην Αυτοδιοίκηση ως μη αμειβόμενα μέλη. Τόνισαν ότι, με βάση εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αυτή η κατηγορία αιρετών οφείλει να ενημερώσει τον ασφαλιστικό φορέα προκειμένου να γίνει η αναστολή της σύνταξης ειδάλλως τους επιβάλλεται πρόστιμο 4,56% επί των συντάξιμων αποδοχών κατ’ έτος με παρακράτηση έως του ποσού του 1/3 των συντάξιμων αποδοχών. “Θα λάβω υπ’ όψιν την υπουργική τροπολογία προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Δεν θα είναι αργότερα από την επόμενη εβδομάδα” δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL