Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Αρ. Βασιλόπουλος (δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας): / Αρ. Βασιλόπουλος (δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας): "Λέμε 'ναι' στο γήπεδο της ΑΕΚ σε μια βιώσιμη πόλη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρ. Βασιλόπουλος (δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας): / Αρ. Βασιλόπουλος (δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας): "Λέμε 'ναι' στο γήπεδο της ΑΕΚ σε μια βιώσιμη πόλη"

Τη συνδρομή της Πολιτείας ζητά εκ νέου ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Αρ. Βασιλόπουλος προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκαλούν τις τελευταίες ημέρες οι φερόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος ζητά να ακολουθηθεί η νομιμότητα ως προς την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της πόλης, καθώς πρόκειται για ένα μεγαθήριο “σφηνωμένο ανάμεσα στο άλσος και τον προσφυγικό οικισμό”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Ακολουθείται η στρατηγική της έντασης, ενώ η προσπάθειά μας είναι να πέσουν οι τόνοι, υπό την προϋπόθεση ότι η τρομοκρατία στο κέντρο της Φιλαδέλφειας θα σταματήσει” τόνισε ο Αρ. Βασιλόπουλος κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας: “Δεν μπορεί ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να κάνουμε μία ώρα να μπούμε στο δημαρχείο κι άλλες δύο ώρες για να βγούμε από αυτό. Μας κυνηγούν και βιαιοπραγούν!”.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες για την ανέγερση του γηπέδου εξαιτίας των ελλιπών μελετών που έχει καταθέσει η Δικέφαλος Α.Ε. Σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει λάβει από τη Δικέφαλος Α.Ε. την πλήρη υψομετρική μελέτη που αφορά την υπογειοποίηση των περιμετρικών οδών, την οποία θα κληθεί να εγκρίνει το περιφερειακό συμβούλιο. Όπως εξήγησε, η υπογειοποίηση των περιμετρικών οδών πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση των πεζών, τη σύνδεση με τις υπόλοιπες οδικές αρτηρίες της πόλης, ενώ απαραίτητη είναι η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων.

“Το σχέδιο όπως έχει παρουσιαστεί έχει προβλήματα” τόνισε ο Αρ. Βασιλόπουλος, υπογραμμίζοντας: “Εμείς επιμένουμε να λέμε ‘ναι’ στο γήπεδο και ζητάμε από την Πολιτεία να ικανοποιήσει αιτήματα του σχεδιασμού, προκειμένου το γήπεδο να λειτουργήσει πιο θετικά στην πόλη”. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι τα αιτήματα της διοικούσας παράταξης παραμένουν “σταθερά”. Θύμισε τη βασική διαφωνία για την παραχώρηση δασικής έκτασης υπέρ του γηπέδου, ενώ η δημοτική παράταξη πρότεινε την αναβάθμιση της δασικής έκτασης. Ο Αλ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε “αρνητική εξέλιξη” τη μεταφορά της χρήσης και διαχείρισης του άλσους σε ΝΠΙΔ, στην ΑΕΚ, παρ’ ότι, όπως είπε, εκ των υστέρων η Περιφέρεια Αττικής παρείχε πόρους για την ανάπλαση του άλσους.

Θέση της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου παραμένει η τροποποίηση του ύψους του γηπέδου προκειμένου να είναι συμβατό με το ανώτατο ύψος των 11,5 μέτρων των κτισμάτων του προσφυγικού οικισμού, καθώς, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό του γηπέδου, το ύψος του φτάνει στα 28 μέτρα. Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή ζητά να υπάρξει πρόβλεψη για τουλάχιστον 3.000 θέσεις στάθμευσης προκειμένου τις μέρες των αγώνων να αποφεύγεται η έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επίσης, ζητά στο ανεγερθέν γήπεδο να υπάρξει πρόβλεψη για τη στέγαση των τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Τέλος, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του άλσους, ο Αρ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ για την απομάκρυνση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και του αμαξοστάσιου του δήμου.

“Όλα τα αιτήματά μας για τη βελτίωση της πόλης μπορούν να ικανοποιηθούν. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν κόστος, είναι δωρεάν, και η κυβέρνηση, με βάση τις προεκλογικές της υποσχέσεις, να τα υλοποιήσει έστω και τώρα προς το συμφέρον της πόλης μας” υπογράμμισε ο Αρ. Βασιλόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL