Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος αντιεξουσιαστής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος αντιεξουσιαστής

Επεισόδια σημειώθηκε σήμερα μετά τις 11 το πρωί στο περιθώριο της κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο των Μπιζανομάχων για την 104η επέτειο από την απελευθέρωση στα Ιωάννινα.

Μία ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα διαμαρτυρόμενοι κατά της παρουσίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί απώθησαν τους αντιεξουσιαστές προχωρώντας παράλληλα σε πέντε προσαγωγές.

Ένας από τους πέντε διαδηλωτές που προσήγαγαν οι αστυνομικοί νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, με τους αντιεξουσιαστές να καταγγέλλουν ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική.

Συνολικά επτά αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με μώλωπες και θλαστικά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική και θα πάρουν εξιτήριο.

Ο περιφεριάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν σε δηλώσεις τους τα όσα συνέβησαν.

Ο τελευταίος σημείωσε πως η παρουσία ενός μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL