Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για Ωραιόκαστρο: Δικαίωμα στη μόρφωση ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για Ωραιόκαστρο: Δικαίωμα στη μόρφωση ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας

«Εκδηλώσεις ρατσισμού και μισαλλοδοξίας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τα επεισόδια έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου και καταδικάζει κάθε ενέργεια η οποία έχει στόχο τα μικρά παιδιά, υπερασπίζοντας το «δικαίωμα στη μόρφωση όλων, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας».

«Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, με τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Αφορμή ήταν η υποδοχή 9 μαθητών και μαθητριών από προσφυγικούς καταυλισμούς τα οποία πρόκειται να φοιτήσουν στο σχολείο. Ολιγομελής ομάδα της λεγόμενης Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου, αποτελούμενη από ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, προκάλεσε ένταση χωρίς περαιτέρω γενίκευση» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι θα υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας.

«Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες του Ωραιοκάστρου να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα και να δώσουν απάντηση στους ολιγάριθμους ακροδεξιούς που δυναμιτίζουν την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων» αναφέρει ολοκληρώνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL