Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Χτύπησαν στο κεφάλι τον καθηγητή Αγγ. Συρίγο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χτύπησαν στο κεφάλι τον καθηγητή Αγγ. Συρίγο

Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές είχαν γίνει χθες το απόγευμα για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Άγγελου Συρίγου, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην γενικού γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο υπουργείο Εσωτερικών επί Ν.Δ. Νωρίς το βράδυ ο ένας εκ των προσαχθέντων αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του. Ο δεύτερος μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές παρέμενε στην αστυνομία. Ο συλληφθείς έχει αναγνωριστεί από τον καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, χθες το μεσημέρι, περί τις 1.30 μ.μ., ο Αγγ. Συρίγος είδε τρία άτομα εντός του πανεπιστημιακού χώρου να κάνουν γκράφιτι. Σύμφωνα με τη Σύγκλητο του Παντείου Πανεπιστημίου πρόκειται για “άγνωστα στην πανεπιστημιακή κοινότητα νεαρά άτομα”. Ο καθηγητής τους έκανε παρατήρηση, κατά τις αστυνομικές πληροφορίες, ακολούθησε διαπληκτισμός και στη συνέχεια ένας εκ των νεαρών τον χτύπησε στο κεφάλι. Δεν τραυματίστηκε σοβαρά, διακομίστηκε όμως στο Ασκληπιείο Βούλας.

“Οι πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στα πανεπιστήμια αλλά και σε κανέναν άλλο χώρο” ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, καταδικάζοντας την επίθεση στον Άγγελο Συρίγο. “Ο διάλογος δίνει διεξόδους και οδηγεί όλους μας ένα βήμα μπροστά” σημειώνεται στην ανακοίνωση. Την επίθεση καταδίκασε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον καθηγητή.

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου εξέφρασε “την αμέριστη συμπαράστασή της στον καθηγητή, ο οποίος τραυματίστηκε απρόκλητα από άγνωστα στην πανεπιστημιακή κοινότητα νεαρά άτομα στον πεζόδρομο της οδού Πάντου”. Η Σύγκλητος “καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα τα οποία δηλητηριάζουν τη λειτουργία τής πανεπιστημιακής μας κοινότητας και δηλώνει ότι τέτοιου είδους γεγονότα, τα οποία δεν ανήκουν στον ακαδημαϊκό μας χώρο, δεν θα τα ανεχθεί και στο μέλλον”.

Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια. Για επίθεση από “περιθωριακά στοιχεία” έκανε λόγο η Ν.Δ., καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Για “τραμπούκους μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου” έκανε λόγο ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. “Μήπως αναβιώνουν με άλλο πρόσωπο οι τραμπούκικες πρακτικές των ΕΚΟΦιτών;” διερωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος. “Να τιμωρηθούν οι δράστες” ζήτησε ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

“Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των φοιτητών και των σπουδαστών” ανακοίνωσε το ΚΚΕ, ενώ “για εγκληματικές ενέργειες που προφανώς δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες” έκανε λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μανταλένα Παπαδοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL