Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Εξουδετερώθηκε η βόμβα, έληξε ο συναγερμός στο Κορδελιό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξουδετερώθηκε η βόμβα, έληξε ο συναγερμός στο Κορδελιό

Πραγματοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, η τελική εξουδετέρωση της βόμβας που είχε βρεθεί στο Κορδελιό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη Νικόλαο Φανιό, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στο Πεδίο Βολής Ασκού Προφήτη.

 Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αυτό σημαίνει ότι ο συναγερμός έχει λήξει και οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

"Τέλος καλό όλα καλά. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας" είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα, τη μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης, όπως είπε, κατά την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 συμπολίτες μας.

Μετά την προπαρασκευή και το σήμα της αστυνομίας ότι ολοκληρώθηκε η εκκένωση της περιοχής από κατοίκους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.Αναφερομένος στα μέτρα ασφαλείας, ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ, συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός, διευκρίνισε ότι "δεν είναι υπερβολικά γιατί θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε μέσα σε αστικό ιστό, υπάρχουν δίκτυα φυσικού αερίου και δεξαμενές καυσίμου οπότε αν γίνει ένα λάθος μπορεί να έχουμε μείζον ατύχημα".

"Τηρούμε επακριβώς αυτά που λένε τα ΝΑΤΟϊκά εγχειρίδια, που σ’ αυτή την περίπτωση για τέτοια βόμβα με τέτοια εκρηκτικά προβλέπουν ζώνη ασφαλείας 1,9 χλμ" συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL