Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ξεκίνησε η δίκη για το δεύτερο παραδικαστικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησε η δίκη για το δεύτερο παραδικαστικό

Ξεκίνησε χθες μία από τις πλέον πολυπρόσωπες δίκες, αυτή για το λεγόμενο "παραδικαστικό Νο2", με 105 άτομα να μοιράζονται το εδώλιο του κατηγορουμένου για σωρεία κακουργημάτων. Ανάμεσά τους βρίσκονται συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και άλλοι, οι οποίοι δικάζονται για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και σωρεία άλλων αδικημάτων, όπως πλαστογραφίες, απάτες από κοινού, ψευδείς βεβαιώσεις, απόπειρες εκβίασης κ.ά.

Η υπόθεση, που απασχολεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η οποία χρειάστηκε χρόνια ερευνών μέχρι να φτάσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφορά κύκλωμα που φέρεται ότι είχαν στήσει οι κατηγορούμενοι μέσω του οποίου εντόπιζαν ακίνητα - φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα και τα καταλάμβαναν αυθαίρετα. Στη συνέχεια ίδρυαν εικονικές εταιρείες που εμφάνιζαν τα ακίνητα ως ιδιοκτησίες μελών του κυκλώματος προκειμένου να τα ιδιοποιηθούν.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αρπαγή των ακινήτων είχε, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο συμβολαιογράφος Δημήτρης Μητρέλης, ενώ κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Ρούσκας.

Όπως καταγράφεται στο βούλευμα, τα μέλη του κυκλώματος επικαλούνταν "καλές διασυνδέσεις" στη Δικαιοσύνη, υποσχόμενοι ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις έναντι αμοιβής. Επίσης, η σπείρα φέρεται ότι λάμβανε χρηματικά ποσά για "εξυπηρετήσεις" σε δικαστικές υποθέσεις, ενώ στην τεράστια δικογραφία αναφέρονται και περιπτώσεις με ακίνητα "φιλέτα" που παράνομα τέθηκαν σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Σημειώνεται ότι το "κουβάρι" της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν δικηγόρος που εκτίει ποινή ισοβίων για καταπάτηση μεγάλης δασικής έκτασης και συμμετείχε στη δράση της σπείρας, αποφάσισε να μιλήσει και να συνεργαστεί με τις αρχές.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 2 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL