Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Εισαγγελικός επανέλεγχος στον ιατρικό φάκελο του Β. Παπαγεωργόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελικός επανέλεγχος στον ιατρικό φάκελο του Β. Παπαγεωργόπουλου

Την επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, ζήτησε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ύστερα από δημοσίευμα στο οποίο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε σκι και έτρωγε αγριογούρουνα στον Άγιο Αθανάσιο.

Ο έλεγχος ανατέθηκε σε εισαγγελέα, η οποία θα διαπιστώσει αν ο κατηγορούμενος διατηρεί το ποσοστό αναπηρίας που διαπίστωσε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και ουσιαστικά αν ο συγκεκριμένος πληροί τις προϋποθέσεις για να παραμένει ελεύθερος με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΠΑ πιστοποίησε ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει 67% αναπηρία λόγω καρδιακού προβλήματος και 35% αναπηρία λόγω ψυχικής αδυναμίας προσαρμογής στο περιβάλλον της φυλακής. Έτσι, ο έγκλειστος πρώην δήμαρχος για την υπόθεση της μεγάλης υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου αποφυλακίστηκε ενώ είχε εκτίσει το 1/5 της ποινής του (2,5 χρόνια). Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, μέσω Facebook, διέψευσε τα όσα ανέφερε το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με το σκι και δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο άθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL