Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Αποχωρεί από την επιτροπή για την αναθεώρηση του Καλλικράτη η ΚΕΔΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχωρεί από την επιτροπή για την αναθεώρηση του Καλλικράτη η ΚΕΔΕ

Την αναστολή της συμμετοχής της στις επιτροπές για την αναθεώρηση του Καλλικράτη αποφάσισε η ΚΕΔΕ, απαιτώντας ταυτόχρονα από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προσδιορίσει τις θέσεις της επί της μεταρρύθμισης.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια των όσων έχουν διατυπωθεί στα συνέδρια του αυτοδιοικητικού οργάνου, ενώ η πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Π.Σκουρλέτη, ενώ χαρακτηρίστηκε θετική, από τους αιρετούς κρίθηκε ότι δεν κόμισε κάτι νεώτερο σε επίπεδο προτάσεων της κυβέρνησης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος, Γ.Πατούλης, εμφανίστηκε αρχικώς αμήχανος, ζητώντας την άποψη των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, προκειμένου να αποφύγει να δώσει το στίγμα του.

Θυμίζοντας ότι η ΚΕΔΕ ήταν αυτή που ζήτησε παράταση του διαλόγου έως τον Φεβρουάριο και διάλογο επί της νομοθέτησης για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση έως τον Ιούνιο, ο Δημ.Μπίρμπας (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου στο πλαίσιο της επιτροπής του Καλλικράτη. Σημείωσε ότι η έκδοση πορισμάτων από την Επιτροπή δεν συνιστά απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης και του κράτους, ως εκ τούτου υπάρχει χρόνος για ουσιαστικό διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. «Ο ουσιαστικός διάλογος θα ξεκινήσει, μόλις εκδοθούν τα πορίσματα της Επιτροπής», τόνισε ο Γ.Ιωακειμίδης (ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι).

Για «ευτελισμό» της «κορυφαίας» διαδικασίας διαλόγου, που αφορά στην μεταρρύθμιση του κράτους, έκανε λόγο ο Απ.Κοιμήσης (ΠΑΣΟΚ) προτείνοντας «έως ότου η κυβέρνηση μας δώσει συγκεκριμένο περίγραμμα θέσεων, ευδιάκριτων αξόνων, να μη συμμετάσχουμε στην επιτροπή, στην οποία μπορούμε να επανέλθουμε εάν υπάρξει σαφείς πρόθεση αλλαγής της υφιστάμενης κατάστασης». Απόσυρση από τον διάλογο πρότεινε η παράταξη του ΚΚΕ και της ΛΑΕ.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την συζήτηση στην Επιτροπή», περιορίστηκε να πει ο Γ. Πατούλης, μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, υιοθετώντας στην άποψη της αντιπολίτευσης για αναστολή συμμετοχής της ΚΕΔΕ από την Επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL