Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Καθυστερήσεις Καμίνη στην επιλογή οικοπέδου για αποτεφρωτήριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθυστερήσεις Καμίνη στην επιλογή οικοπέδου για αποτεφρωτήριο

Προβληματισμό για την ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί η δημοτική αρχή Καμίνη προκειμένου να δημιουργηθεί αποτεφρωτήριο νεκρών στην Αθήνα, εκφράζει η “Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης”, καθώς για περισσότερο από ένα χρόνο έχουν ατονήσει οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Για εκ νέου ενεργοποίηση της διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για αξιοποίηση δημοτικού ακινήτου στην περιοχή του Ελαιώνα, έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Ν. Παπαχελά στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι η διαπαραταξιακή επιτροπή συνεδρίασε τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2015!

Σύμφωνα με την εισήγηση της αντιδημάρχου, από τα 30 προσφερόμενα ακίνητα που αξιολογήθηκαν, μόλις τέσσερα είναι αυτά που προσεγγίζουν τους όρους και τις προδιαγραφές για τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης. Από αυτά, η αντιδήμαρχος πρόκρινε ένα στην περιοχή του Ελαιώνα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι γι’ αυτό το ακίνητο θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να χωροθετηθεί εκεί κέντρο αποτέφρωσης.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Αντ. Αλακιώτης εκ μέρους της “Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης”, ο οποίος υποστήριξε ότι “η διαδικασία για την κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών συναντά εμπόδια τεχνικού χαρακτήρα και φαίνεται πως η λύση του Ελαιώνα, που αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάζει προβλήματα”.

«Η κίνηση της κ. Παπαχελά το 2015 για την προκήρυξη ευδοκίμησε με 29 προτάσεις ακινήτων και το θέμα παραπέμφθηκε σε εταιρεία συμβούλων. Με τι κριτήρια αξιολογήθηκαν τα ακίνητα; Δεν έχει γίνει γνωστό» υπογράμμισε ο Αντ. Αλακιώτης και ζήτησε να συγκληθεί σύντομα η διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου για να προχωρήσει το ζήτημα που “έχει βαλτώσει εδώ και τόσο καιρό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL