Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Ανοιχτή Πόλη: / Ανοιχτή Πόλη: Άμεσες δράσεις για την αναζωογόνηση του Φιλοπάππου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη: / Ανοιχτή Πόλη: Άμεσες δράσεις για την αναζωογόνηση του Φιλοπάππου

Η αναζωογόνηση του λόφου του Φιλοπάππου βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, καθώς οι απαγορεύσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τη φύτευση νέων δέντρων έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη του σημείου κατατεθέντος για την ιστορική περιοχή. Το ζήτημα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Ανοικτής Πόλης Ρ. Αξελός ζητώντας από τη δημοτική αρχή την άμεση παρέμβασή της στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, προκειμένου αυτή να άρει τις απαγορεύσεις της και να ξεκινήσει άμεσα η φύτευση νέων δέντρων και θάμνων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, διαφωτιστική ήταν η παρέμβαση του γεωπόνου Κ. Τάτση, ο οποίος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο λόφος του Φιλοπάππου “είναι γκρίζος, αντί για πράσινος”. “Επί χρόνια γίνονταν φυτεύσεις, οι οποίες συνέβαλαν τόσο στην ενίσχυση του φυτικού βασιλείου όσο και στην προστασία των πρανών από τις νεροποντές”, τόνισε. Ο Κ. Τάτσης σημείωσε ότι πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες για την αναζωογόνηση του φυτικού βασιλείου. Πρόκρινε την επισκευή αρδευτικού δικτύου, την άμεση φύτευση και την καταπολέμηση της πιτυοκάμπιας, η οποία “αποτελειώνει”, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα πεύκα. Ταυτόχρονα, επέστησε την προσοχή στην προστασία του μνημείου Πικιώνη.

“Με τις πρόσφατες νεροποντές έγιναν εμφανείς οι φθορές” παραδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Προστασίας Ζώων Αλ. Μοδιάνο. Ενημέρωσε ότι το αρδευτικό δίκτυο θα είναι επισκευασμένο και θα λειτουργήσει κανονικά εντός Φεβρουαρίου. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για παρέμβασή του στην Αρχαιολογική Υπηρεσία προκειμένου να άρει τις απαγορεύσεις φύτευσης. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι πρόκειται να επικαιροποιηθεί η μελέτη αποκατάστασης της φυτικής ζωής στον λόφο του Φιλοπάππου, προκειμένου να αναζωογονηθεί η περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL