Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Οι αγρονόμοι - τοπογράφοι απορρίπτουν "συνύπαρξη" του Κτηματολογίου με τα υποθηκοφυλακεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αγρονόμοι - τοπογράφοι απορρίπτουν "συνύπαρξη" του Κτηματολογίου με τα υποθηκοφυλακεία

Πρώιμες... ανησυχίες εκφράζει ο Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών για τη νέα δομή δημόσιου χαρακτήρα, τη δημιουργία της οποίας επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σε αυτή θα συγχωνευθούν η εταιρεία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.) και τα υποθηκοφυλακεία.

Όπως υποστήριξε χθες σε συνέντευξη Τύπου το προεδρείο του Συλλόγου (Μ. Καλογιαννάκης, Π. Τουρλάκης, Ι. Μαχίκας), η συγχώνευση των δύο διαφορετικών συστημάτων, των υφιστάμενων υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων, ενέχει τον κίνδυνο να μπλοκάρει την εξέλιξη της κτηματογράφησης και την ολοκλήρωσή της το 2020.

Έσπευσαν δε να κατηγορήσουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και της διοίκησης της εταιρείας του Κτηματολογίου ότι δεν έχουν την πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του έργου και ότι πειραματίζονται. Βασικό τους επιχείρημα περί μπλοκαρίσματος του έργου... το χιλιοακουσμένο δόγμα περί "άλλης μιας δημόσιας υπηρεσίας που δεν θα δουλεύει".

Όπως ανέφεραν, θα δημιουργηθεί φορέας στον οποίο θα ενταχθούν οι 1.466 εργαζόμενοι των υποθηκοφυλακείων με κυριαρχία κατά 90% των διοικητικών υπαλλήλων. Ήδη, σημείωσαν, λείπει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και στην ΕΚΧΑ Α.Ε., καθώς 14 συμβάσεις του 2011 δεν ενεργοποιούνται λόγω έλλειψης επιβλεπόντων. Το αίτημά τους είναι να τελειώσει η σύνταξη του Κτηματολογίου με το ισχύον καθεστώς και να συνεχιστεί η λειτουργία με το υφιστάμενο σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL