Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Αιδώς Αργείοι…»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Αιδώς Αργείοι…»

Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ), ξεκίνησε να παρουσιάζει στις τηλεοπτικές οθόνες των 41 σταθμών του Μετρό της Αθήνας τις ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Είκοσι  φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υπότιτλους, με θέματα από την καθημερινή ζωή, την τέχνη, την επιστήμη, τον αθλητισμό αλλά και χρηστική πληροφόρηση με την πρόβλεψη του καιρού και το εορτολόγιο της ημέρας.

Η συγκεκριμένη -και μάλιστα αυστηρά προσδιορισμένη- θεματολογία, εμπεριέχεται άλλωστε και στη σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη ΣΤΑ.ΣΥ, με την επισήμανση ότι το κόστος της υπηρεσίας αυτής είναι μηδενικό.

Η υπηρεσία αυτή εγκαινιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, στην οποία είχαν προσκληθεί αρκετές ημέρες πριν, κόμματα, φορείς, δήμαρχοι των περιοχών απ’ όπου διέρχεται το Μετρό και φυσικά όλοι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Μεταφορών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.   

Η προσπάθειά μας αυτή, αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό και σχεδόν το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (τα σχετικά ρεπορτάζ είναι στη διάθεση όλων).  

Με έκπληξη όμως διαβάζουμε σήμερα την ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος «ανακάλυψε» ότι «ο κ. Παππάς, από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου μεταδίδει από οθόνες στους σταθμούς του μετρό την κυβερνητική προπαγάνδα στα εκατομμύρια των επιβατών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τη συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων».

Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης υποστηρίζει ότι η σχετική εκδήλωση της 16ης Ιανουαρίου έγινε «εν κρυπτώ, σαν να επρόκειτο για κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ».

Θεωρούμε την κατηγορία αυτή τουλάχιστον ατυχή, καθώς κάθε άλλη ερμηνεία μπορεί να εκληφθεί μονάχα ως ευθεία προσβολή κατά των δημοσιογράφων του εθνικού πρακτορείου της χώρας. Προσκαλούμε τον κ. Θεοχάρη να μεταβεί όποτε θέλει και σε όποιον σταθμό του μετρό επιθυμεί, προκειμένου να διαπιστώσει το περιεχόμενο των φωτοειδήσεων της υπηρεσίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τη ΣΤΑ.ΣΥ..

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετρά ήδη 112 χρόνια λειτουργίας. Είναι το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων, που τροφοδοτεί με ειδήσεις και υπηρεσίες τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που το επιλέγουν ακριβώς για την αξιόπιστη, έγκυρη και έγκαιρη ειδησεογραφία του.

Δυστυχώς, η ειδησεογραφία και η δουλειά των δημοσιογράφων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελεί πολλές φορές  αντικείμενο λογοκλοπής από διάφορα ΜΜΕ τα οποία, για διαφόρους λόγους, οικειοποιούνται ανερυθρίαστα τις ειδήσεις μας χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν την πηγή.

Πολύ θα επιθυμούσαμε, εκείνοι που καταλήγουν να συκοφαντούν για λόγους που δεν μας αφορούν, το δημόσιο πρακτορείο της χώρας, να καταγγείλουν πρώτιστα τη συστηματική λογοκλοπή των ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αλλά δυστυχώς εδώ διαπιστώνουμε σιγήν ιχθύος…

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προγραμματίζει το επόμενο διάστημα τη διοργάνωση ημερίδας κατά της λογοκλοπής και στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε όλους τους ανθρώπους του Τύπου να αγωνιστούν μαζί μας.

Μιχάλης Ψύλος
Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL