Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.0°C18.2°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.4°C
3 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C16.3°C
0 BF 100%
Νέες χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα, αν και ηπιότερο από την «Αριάδνη», επιδείνωσε την κατάσταση σε πολλές περιοχές του βορειοελλαδικού χώρου εξαιτίας των νέων χιονοπτώσεων. Έτσι, η κίνηση, κυρίως σε επαρχιακά οδικά δίκτυα, είναι προβληματική και χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ πολλά σχολεία παρέμειναν και χθες κλειστά όχι τόσο εξαιτίας της νέας επιδείνωσης του καιρού, αλλά επειδή δεν έγινε εφικτό να επιδιορθωθεί το σύνολο των βλαβών σε υδραυλικές εγκαταστάσεις και συστήματα θέρμανσης που δημιούργησε ο πρόσφατος παγετός.

Τα χιόνια επανήλθαν από νωρίς χθες το πρωί σε περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, της Καβάλας, της Φλώρινας, της Κοζάνης, καθώς και σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου. Έτσι, σε όλους τους παραπάνω νομούς η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα Ι.Χ. αυτοκίνητα είναι απαραίτητη για την κίνησή τους στους επαρχιακούς δρόμους και κυρίως στα ορεινά σημεία. Ειδικά στη δυτική Μακεδονία, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες και για την κίνηση σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου.

Την ίδια ώρα, πάρα πολλά σχολεία συνέχιζαν να παραμένουν κλειστά και ουδείς γνωρίζει αν θα λειτουργήσουν από σήμερα, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη, η μη επαναλειτουργία τους οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αποκαταστάθηκαν οι βλάβες που δημιουργήθηκαν στις σχολικές υποδομές εξαιτίας του παγετού. "Το σαββατοκύριακο δούλευαν τα συνεργεία του δήμου, αλλά δεν κατάφεραν να επισκευάσουν όλες τις βλάβες, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά εννιά νηπιαγωγεία, έξι δημοτικά σχολεία και το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, τα οποία ωστόσο από αύριο Τρίτη αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά" δήλωσε ο Π. Ανανιάδης μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9.

Κλειστό παρέμεινε και και το ΑΤΕΙ-Θ, καθώς, εξαιτίας σοβαρής βλάβης στο κεντρικό αντλιοστάσιο, υπήρξε διακοπή της υδροδότησης και το ΑΤΕΙ παρέμεινε κλειστό για λόγους υγιεινής. Κλειστά παρέμειναν επίσης ορισμένα σχολεία στους Δήμους Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου. Εξαιτίας των νέων χιονοπτώσεων, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Ροδόπης και του Έβρου, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε χθες και η πρωινή πτήση από το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης προς την Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν και χθες προβλήματα στην υδροδότηση, αλλά ήταν πολύ λιγότερα, ενώ η ΕΥΑΘ προχώρησε σε προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης περιοχών της Ευκαρπίας με στόχο να ενισχύσει τις περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και στις οποίες δεν έχει εξομαλυνθεί η παροχή νερού. Συγχρόνως, το όλο σύστημα αρχίζει να σταθεροποιείται μετά το φαινόμενο της υπερβολικής κατανάλωσης νερού που καταγράφηκε τις ημέρες του παγετού. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΥΑΘ, οι στάθμες των δεξαμενών παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες ανοδική τάση και “αυτό είναι αποτέλεσμα της συστηματικής και συνεχιζόμενης αποκατάστασης διαρροών -τόσο από την πλευρά της ΕΥΑΘ όσο κι από την πλευρά των καταναλωτών στα εσωτερικά τους δίκτυα-, αλλά και του τρόπου διαχείρισης του υδροδοτικού μοντέλου της πόλης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL