Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Βούλιαξαν στη Μυτιλήνη από το χιόνι οι βάρκες που έσωσαν εκατοντάδες πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βούλιαξαν στη Μυτιλήνη από το χιόνι οι βάρκες που έσωσαν εκατοντάδες πρόσφυγες

Οι ψαρόβαρκες δυο εμβληματικών ψαράδων της Σκάλας Συκαμνιάς, στη βόρεια Λέσβο, του Κώστα Πιντέρη και του Θανάση Μαρμαρινού, που μαζί με τους άλλους ψαράδες του χωριού τους έσωσαν εκατοντάδες πρόσφυγες από πνιγμό τα τελευταία χρόνια, βούλιαξαν χθες το βράδυ στο λιμανάκι του χωριού τους από τo βάρος του χιονιού, αποτέλεσμα της σφοδρής χιονοθύελλας.

Οι ψαράδες που ρίσκαραν τη ζωή τους για τους συνανθρώπους τους επιδεικνύοντας πρωτόγνωρα αισθήματα αλληλεγγύης και αυτοθυσίας, που αποτέλεσαν αφορμή για να είναι υποψήφιοι με τους συγχωριανούς τους για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αδυνατούν από χθες το βράδυ να κερδίσουν καν τα προς το ζην.

Ακόμα και αν οι βάρκες δεν έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά, έχει καταστραφεί ο μηχανολογικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός τους καθώς και τα εργαλεία της δουλειάς τους. Όπως έγινε γνωστό δεν προβλέπεται στην περίπτωσή τους κάποια αποζημίωση και θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι ίδιοι με τα έξοδα ανέλκυσης των βαρκών τους, οπότε αυτό γίνει, καθώς και με το κόστος της επισκευής τους, εάν αυτό γίνεται.

Εκτός από τις δυο επαγγελματικές ψαρόβαρκες μήκους έξι μέτρων η καθεμιά, στο λιμανάκι της Συκαμνιάς βυθίστηκαν και δυο βάρκες ερασιτεχνών αλιέων.

Ας σημειωθεί ότι ο δρόμος προς Συκαμνιά και Σκάλα Συκαμνιάς είναι κλειστός εδώ και τρεις μέρες ενώ είναι αδύνατη και η τηλεφωνική επικοινωνία. Συχνές είναι και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση του χωριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL