Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα

Συνελήφθη σήμερα, περίπου στις 6 το πρωί, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη η οποία διώκεται ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Η 48χρονη καταζητούμενη συνελήφθη σε σπίτι στην Ηλιούπολη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ κρυβόταν για μεγάλο διάστημα μαζί με το ανήλικο παιδί της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, η Πόλα Ρούπα διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έφερε καμία αντίσταση όταν είδε τους αστυνομικούς, και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής , όπου κρατείται, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη μια 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου φαίνεται, από την όλη εικόνα και τα πράγματα που υπάρχουν, πως η Πόλα Ρούπα έμενε για μεγάλο διάστημα εκεί, μαζί με το παιδί. Επίσης διεξάγεται έρευνα και στο διαμέρισμα της 25χρονης στον 'Αγιο Δημήτριο.

Αργότερα αναμένονται ανακοινώσεις για την υπόθεση από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο μεταξύ, συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μήνυμά του στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL