Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία κοντά στα χιονοδρομικά του Φαλακρού και του Βόρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία κοντά στα χιονοδρομικά του Φαλακρού και του Βόρα

Με χιόνι τεχνητό ή και μεταφερμένο από άλλα σημεία των βουνών λειτούργησαν φέτος τα Χριστούγεννα κάποιες από τις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αρκετή και η πληρότητα στα ξενοδοχεία πολύ υψηλή, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την απαιτούμενη χιονόπτωση.

Ακόμη υψηλότερη πληρότητα αναμένεται κατά την Πρωτοχρονιά και ήδη, σε κάποιες περιοχές, είναι πλέον δύσκολο να βρει κανείς δωμάτιο για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα, με χιόνι που μεταφέρθηκε από άλλα σημεία του βουνού λειτούργησε η πίστα για αρχάριους στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρό της Δράμας, σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού, Αλέξανδρο Νουλίκας.

«Τα Χριστούγεννα είχε αρκετή κίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας. Χιόνι για χιονοδρομία δεν έχουμε, όμως κουβαλήσαμε χιόνι από σημεία του βουνού που είχαν και καταφέραμε να ανοίξουμε μια πίστα αρχαρίων με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό γίνεται με φορτωτές και φορτηγά, ουσιαστικά μεταφέρουμε το χιόνι στο Χιονοδρομικό και το χιόνι συντηρείται καθώς οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές».

Κατά τον ίδιο, «η πληρότητα ήταν σε υψηλά επίπεδα, άγγιξε περίπου το 90% στα ξενοδοχεία, διότι πολλοί ήταν αυτοί που συνδύασαν τη διαμονή τους στην περιοχή, με την επίσκεψη τους στην Ονειρούπολη».

Υψηλά ποσοστά πληρότητας, δίχως όμως πολύ χιόνι, είχε τα Χριστούγεννα και το χιονοδρομικό κέντρο του νομού Πέλλας, σύμφωνα με τον Θάνο Παναγιωτόπουλο, διευθυντή του Χιονοδρομικού Βόρας – Καϊμακτσαλάν.

«Κίνηση από επισκέπτες είχαμε μεγάλη, ωστόσο δεν είχαμε πολλούς χιονοδρόμους. Έχουμε όμως το ευτύχημα, να έχουμε έναν μηχανισμό τεχνητής χιόνωσης, ο οποίος μας έχει δώσει τη δυνατότητα ν' ανοίξουμε το Χιονοδρομικό. Λειτουργεί μια πιστά 700΄μέτρων με ύψος χιονιού στους 80 πόντους. Σε λειτουργία είναι ακόμη δύο baby lift και έχει διαμορφωθεί και ένας χώρος για έλκηθρα προκειμένου να παίζουν οι μικροί μας επισκέπτες».

Ο Θ.Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη διαδικασία μεταφοράς χιονιού, την οποία υιοθέτησαν κατά την περσινή χιονοδρομική περίοδο.

«Την περσινή χρόνια, μεταφέραμε και εμείς χιόνι από άλλες περιοχές προς το χιονοδρομικό μας κέντρο, είναι μια διαδικασία που την κάνουμε όταν δεν έχει χιονίσει αρκετά».

Όπως τόνισε ο ίδιος, την Πρωτοχρονιά, η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει το 100%, γι ΄αυτό και οι τιμές είναι λίγο «τσιμπημένες».

«Η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Αγίου Αθανασίου αλλά και στα Λουτρά Πόζαρ άγγιξε το 90%. Μπορεί κάποιος να πάει σε υπέροχα πανέμορφα μέρη σε μικρό χρονικό διάστημα. Η περιοχή του Παλιού Αγίου Αθανασίου, Έδεσσας, Λουτρών Πόζαρ και Χιονοδρομικού είναι ένα υπέροχο τουριστικό τετράγωνο.

» Για την Πρωτοχρονιά, νομίζω ότι δύσκολα μπορεί κάποιος πλέον να βρει διαθέσιμο δωμάτιο, η πληρότητα αγγίζει το 100%. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, ξεκινάνε από 80-90 ευρώ, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL