Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Φρ. Σταυράκη: Μέσα από τα ΕΛΤΑ αναδείχτηκε η αλληλεγγύη των Ελλήνων προς τους πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φρ. Σταυράκη: Μέσα από τα ΕΛΤΑ αναδείχτηκε η αλληλεγγύη των Ελλήνων προς τους πρόσφυγες

«Μπορεί ένα φυλλάδιο που θα πάρεις από τα χέρια του ταχυδρόμου, να σου σώσει τη ζωή; Εάν ήσουν πρόσφυγας και είχες ξεκινήσει από τη Συρία, το Αφγανιστάν ή από οπουδήποτε αλλού για να ξεφύγεις από τη βοή του πολέμου φτάνοντας στην Ελλάδα, τότε ναι, ένα φυλλάδιο μπορούσε να σου σώσει τη ζωή. Τον Οκτώβριο του 2015, το 4σέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο των ΕΛΤΑ, με χρηστικές πληροφορίες, γραμμένο στη γλώσσα τους, ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός οδηγός. Ήταν σωσίβιο επικοινωνίας και ελπίδας», επισημαίνει η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Φρόσω Σταυράκη, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την βράβευση της εταιρείας με «Ειδική Μνεία» από την PostEurop στα βραβεία «Coup de Coeur», στη Χάγη, στις 9 Νοεμβρίου, για την υποστήριξή της στους πρόσφυγες. «Μια βράβευση- σταθμός όχι μόνο για τα ίδια τα ΕΛΤΑ, αλλά και για τη χώρα μας», καθώς «μέσα από το κοινωνικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναδείχτηκε η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες», όπως τόνισε η πρόεδρος των ΕΛΤΑ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Σταυράκη υπενθύμισε ότι τα ΕΛΤΑ, σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», τον Οκτώβριο του 2015, σχεδίασαν, εκτύπωσαν και διένειμαν στους χώρους υποδοχής των προσφύγων στα νησιά, στα πλοία αλλά και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους, ένα 4σέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις», με χρηστικές πληροφορίες στη δική τους γλώσσα για την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, κέντρων φιλοξενίας, χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος, πληροφορίες για τους σταθμούς ΟΣΕ και ΚΤΕΛ αλλά και για τα Ταχυδρομεία, όπου μπορούν να απευθυνθούν για να παραλάβουν χρήματα από το εξωτερικό. Η δράση συνεχίστηκε με τη συνδρομή του free press Athens Voice, το οποίο συμπεριέλαβε σχετικό 4σέλιδο φυλλάδιο στην αραβική γλώσσα στο φύλλο της 1ης Οκτωβρίου 2015, προτρέποντας κάθε αναγνώστη- κάτοικο της Αθήνας να φροντίσει να το διαθέσει σε έναν πρόσφυγα.

«Οι πρωτοβουλίες των ΕΛΤΑ για την υποστήριξε των προσφύγων δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τον Μάρτιο του 2016, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και τη Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κάλεσαν τους πολίτες να αποστέλλουν δωρεάν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 30 τόνοι ειδών έχουν μεταφερθεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ η δράση συνεχίζεται. Έτσι, μπορούμε όλοι να συμβάλουμε ακόμη και σήμερα στέλνοντας χωρίς χρέωση είδη ατομικής υγιεινής, πετσέτες προσώπου, συσκευασμένα γάντια μιας χρήσης και βρεφικό γάλα σε σκόνη, αθλητικά παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα, υπνόσακους και κουβέρτες στη διεύθυνση: Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Κάνιγγος 20, 10677, Αθήνα, "Για τη Δράση Ταχυ-Δρόμοι Αλληλεγγύης"», τόνισε καταλήγοντας η κ. Σταυράκη.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL