Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Συνδικάτο ΟΑΣΘ: / Συνδικάτο ΟΑΣΘ: Απειλεί με χειρόφρενο ακόμα και αν καταβληθούν τα δεδουλευμένα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνδικάτο ΟΑΣΘ: / Συνδικάτο ΟΑΣΘ: Απειλεί με χειρόφρενο ακόμα και αν καταβληθούν τα δεδουλευμένα

Θεσσαλονίκη: Σκληραίνει τη στάση του το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από αύριο σε επίσχεση εργασίας, ακόμη και αν καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου, αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη εκ νέου χωρίς αστική συγκοινωνία. Μάλιστα η διοίκηση του συνδικάτου θα συνεδριάσει εκ νέου, όταν καταβληθεί η μισθοδοσία στους εργαζόμενους, για να καθορίσει τη στάση του, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ιδιωτικού οργανισμού ανεβάζει τα χρέη του δημόσιου προς τον ΟΑΣΘ στα 150 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, όταν κλήθηκε να απαντήσει χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του περί αναστολής των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί εάν καταβληθούν δεδουλευμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, αντέδρασε έντονα λέγοντας “δεν μίλησα ποτέ για αναστολή. Την Πέμπτη το πρωί δεν θα κουνιέται τίποτα». «Δεν γίνεται κάθε φορά να προαναγγέλλουμε κινητοποιήσεις και να μην τις πραγματοποιούμε επειδή μας βάζουν έναν μισθό στους λογαριασμούς μας» πρόσθεσε, όταν τις προηγούμενες ημέρες άφηνε να εννοηθεί ότι, εάν καταβληθεί ο μισθός του Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι δεν θα προχωρήσουν στην επίσχεση εργασίας.

«Επιτέλους, πρέπει να βρεθεί και να δοθεί μια οριστική λύση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του οργανισμού και την τύχη των 2.300 ατόμων που δουλεύουν σε αυτόν» πρόσθεσε. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε μπει στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ μέρος της κρατικής επιχορήγησης για τον μήνα Δεκέμβριο και ο πρόεδρος του Οργανισμού δήλωνε πως «περιμένω και εγώ. Ακόμα δεν έχω κανένα νεότερο αναφορικά με το ποσό που περιμένουμε», ενώ ανακοίνωσε ότι απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, στην οποία επαναλαμβάνει ότι τα χρέη του Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ ανέρχονται στα 155 εκατ. ευρώ. «Ποσό ύψους 18 εκατ. ευρώ αφορά τον ΦΠΑ που εμείς εισπράττουμε με 13% και αποδίδουμε με 24%. Γιατί επιτέλους δεν βγαίνει η σχετική ΚΥΑ και να πάρουμε τουλάχιστον αυτά τα 18 εκατ. ευρώ;» σχολίασε. Χαρακτήρισε “εμβαλωματικές λύσεις” την προεκταμίευση των κρατικών επιχορηγήσεων και ανέφερε πως "μέχρι αυτή την ώρα ο ΟΑΣΘ έχει πάρει προεκταμίευση Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος" στους εργαζόμενους.

"Είχα ζητήσει από τις 4 Νοεμβρίου προεκταμίευση για να πληρώσουμε τον μήνα Σεπτέμβριο, αλλά δεν πήρα απάντηση» πρόσθεσε ο κ. Στεφανίδης, για να προσθέσει ωστόσο ότι «έχω μάθει πως δόθηκε εντολή να βγει απόφαση και να προεκταμιευθούν αυτά τα χρήματα».

Γ. Μπουτάρης: "Ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης δεν θα γίνει ανεκτός"

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που είχε χθες συνάντηση με τη διοίκηση του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, συγκάλεσε αργά το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της πόλης, στην οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη και παράλληλα να ζητηθεί από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την πραγματοποίηση της συνάντησης.

“Ο αποκλεισμός της πόλης και του νομού για άλλη μια φορά δεν είναι ανεκτός. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μείνει για άλλη μια φορά χωρίς το μοναδικό μέσο μαζικής μετακίνησης που εξυπηρετεί τους πολίτες» τόνισε ο Γ. Μπουτάρης, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΣΒΒΕ και του ΣΕΒΕ, της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του ΕΚΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL