Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Απειλούν με νέο χειρόφρενο στον ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απειλούν με νέο χειρόφρενο στον ΟΑΣΘ

Σε νέες επισχέσεις εργασίας θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ εάν μέχρι τότε δεν πληρωθούν τουλάχιστον τον μισθό του Σεπτεμβρίου, για τον οποίο η διοίκηση του ιδιωτικού οργανισμού περιμένει νέα προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης για να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, μεγάλο μέρος των οποίων είναι και μέτοχοι του Οργανισμού.

Την απόφαση για τη νέα επίσχεση έλαβε χθες η διοίκηση του συνδικάτου απειλώντας εκ νέου όλη την πόλη, αφού δεν θα κυκλοφορούν καθόλου αστικά λεωφορεία στους δρόμους της. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι αναμένει νέα προεκταμίευση της κρατικής επιχορήγησης και πως, μόλις τα χρήματα αυτά εμφανιστούν, θα τα διοχετεύσει για τη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου.

Παρά ταύτα το συνδικάτο, με στόχο να πιέσει το υπουργείο Μεταφορών, έλαβε απόφαση για νέες κινητοποιήσεις και μάλιστα με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι όσες ημέρες και αν απέχουν από την εργασία τους δεν χάνουν τα μεροκάματά τους.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης υποστηρίζει ότι έχει υπάρξει μια συμφωνία με το ΥΠΟΙΚ για την προεκταμίευση ενός ποσού που θα πάει στη μισθοδοσία, ενώ ετοιμάζεται να αποστείλει επιστολές προς όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αλλά και στη Δικαιοσύνη, στις οποίες θα εξηγεί το γιατί ο Οργανισμός δεν μπορεί να καταβάλει εγκαίρως τους μισθούς των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη και σχετική εισαγγελική έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL