Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Στο ΣτΕ προσφεύγουν ακραίοι θεολόγοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο ΣτΕ προσφεύγουν ακραίοι θεολόγοι

Επιμένουν για το μάθημα των Θρησκευτικών οι ακραίοι θεολόγοι της ΠΕΘ, προσφεύγοντας στο ΣτΕ, παρά τη συμφωνία να προχωρήσει η αναθεώρηση του σχολικού βιβλίου και της διδασκαλίας του μαθήματος στο πλαίσιο των Επιτροπών που αποφασίστηκαν αρχές Οκτωβρίου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου επιβεβαίωσε πάντως τη δέσμευση και της δικής του υπουργίας στις ίδιες αποφάσεις.

“Να προχωρήσουμε να σχεδιάσουμε τα βιβλία στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να αξιολογήσουμε πώς πήγαν τα πράγματα φέτος, να γίνουν καταρτίσεις των θεολόγων και να πάμε μπροστά" τόνισε μέσα στην εβδομάδα ο Κ. Γαβρόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται “ραντεβού” μεταξύ του νέου υπουργού με τον κ. Ιερώνυμο για τις 21 Νοεμβρίου.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων πάντως προσπαθεί να πυροδοτήσει όποια συναίνεση. Προσέφυγε πριν από δύο ημέρες και πάλι στο ΣτΕ -είχε προηγηθεί αίτηση ακύρωσης και τον Ιούνιο- από κοινού με γονείς, με αντικείμενο τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών. Σημειωτέον, δεν έχει αλλάξει τίποτα στο περιεχόμενο του μαθήματος μέχρι σήμερα, απλώς γίνεται πιο ελκυστικός ο τρόπος διδασκαλίας και δεν εξετάζεται για την προαγωγή στο Γυμνάσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL