Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Δίκη ΧΑ: Ολοκληρώθηκε η υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών - Ξεκινά η υπόθεση επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη ΧΑ: Ολοκληρώθηκε η υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών - Ξεκινά η υπόθεση επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 96η δικάσιμος στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού με τον σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων από την υπεράσπιση.

Το δικαστήριο κάλεσε τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη για να καταθέσει για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ώστε να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αγγ. Βρεττός ενημέρωσε το δικαστήριο πως ο μάρτυρας έχει  μια νομική υποχρέωση στην Εισαγγελία Κοζάνης και ταξίδεψε εκτάκτως, επομένως δεν μπορεί  να παρευρεθεί σήμερα στο δικαστήριο. Ο συνήγορος προσκόμισε στην έδρα τα δικαιολογητικά συμπληρώνοντας ότι "η πολιτική αγωγή δεν έχει κανέναν λόγο να κωλυσιεργεί".
Ο κος Βρεττός κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο  για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των κατηγορουμένων που εμπλέκονται, ως αυτουργοί, στην υπόθεση των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ (Πανταζής, Αντωνακόπουλος, Καστρινός και Χατζηδάκης).

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνήγορος Δημ. Παπαδέλλης ο οποίος ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί  η δικάσιμος της 31ης Οκτωβρίου,  γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και  άλλοι συνήγοροι της παρούσας δίκης απασχολούνται την συγκεκριμένη ημερομηνία σε άλλη υπόθεση και δεν θα μπορέσουν να παρασταθούν. Η πρόεδρος απέρριψε το αίτημα.

Επόμενη συνεδρίαση όπως έχει προγραμματιστεί είναι η 31η Οκτωβρίου στο Εφετείο στις 9 το πρωί, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων της υπόθεσης επίθεσης κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ. Πρώτος μάρτυρας στη λίστα είναι ο Σωτ. Πουλικόγιαννης, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι κατά την δολοφονική επίθεση από τα μέλη  της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Τάγματα εφόδου της ΧΑ κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα για  την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή.
 
Η υπόθεση της επίθεσης του τάγματος εφόδου κατά των αφισοκολλητών  έχει χαρακτηριστεί από την Πολιτική Αγωγή ως «απολύτως στοχευμένη ενέργεια» για την οποία τελούσε σε πλήρη γνώση η ηγετική ομάδα προκειμένου η Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει και να επιβάλει συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων στην Ζώνη Περάματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «στις 12-9-2013 και περί ώρα 23.50′, στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα Ναυπηγεία «Παπίλα», οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν σε ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της ΧΑ Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας, με επικεφαλής  το μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της ναζιστικής οργάνωσης στις μπλούζες τους, κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντήλια επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας, μεταξύ άλλων, καδρόνια, πτυσσόμενα γκλόμπ, τσεκούρια, λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ», σε βάρος είκοσι (20) τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους».

Πηγή: stokokkino.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL