Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ / Ωραιόκαστρο: Το δυστύχημα έφερε στο φως την έλλειψη αλληλεγγύης του δημάρχου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ / Ωραιόκαστρο: Το δυστύχημα έφερε στο φως την έλλειψη αλληλεγγύης του δημάρχου

Καμία μέριμνα από δήμους και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει για να αποτρέπει τροχαία δυστυχήματα σαν αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, που εξόργισε τους πρόσφυγες με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

Σε όλη τη λεγόμενη Συμμαχική οδό τα διερχόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Παρά το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται δύο δομές φιλοξενίας, τίποτε δεν προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς για να κόβουν ταχύτητα και να είναι προσεκτικοί. Δεν υπάρχει σήμανση, δεν έχουν κατασκευαστεί «σαμαράκια» στον δρόμο, ούτε διαβάσεις, ενώ δεν υπάρχει και φωτισμός των περιοχών που βρίσκονται τα καμπ. Έτσι όταν οι πρόσφυγες κυκλοφορούν πεζοί έξω στον δρόμο κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα παραπάνω στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας είναι ευθύνη του δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά -ως γνωστό- η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης δεν φημίζονται για την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, τουναντίον. Όταν ο δήμαρχος εμφανίζεται να προτρέπει δημότες του να «ανοίξουν κεφάλια», είναι εμφανές ότι δεν θα ενδιαφερθεί για την ασφάλεια των προσφύγων που φιλοξενούνται στα διοικητικά του όρια...

Χθες στο καμπ του Ωραιοκάστρου τα πράγματα κύλησαν ήρεμα, ωστόσο έντονη ήταν η θλίψη για τις δύο ζωές που χάθηκαν. Μια νεαρή μάνα και το αγόρι της, που πέρασαν τόσα και τόσα για να γλυτώσουν τις ζωές τους από τον πόλεμο, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα ακόμα διερευνώνται. Ο 76χρονος οδηγός του Ι.Χ. που παρέσυρε τα δύο θύματα και ένα ακόμη 12χρονο κορίτσι που γλύτωσε με τραύματα και νοσηλεύεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. νοσηλεύεται και αυτός φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά την επίθεση που δέχτηκε από εξοργισμένους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν ανάμεσα σε πρόσφυγες και των ανδρών των ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, δύο μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ και ένα προσφυγόπουλο, ευτυχώς όλοι ελαφρά. Εργαζόμενοι του ΕΚΑΣ, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν και αυτοί από ομάδα εξαγριωμένων προσφύγων του καμπ στο Ωραιόκαστρο, υποστηρίζουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους όταν πηγαίνουν σε προσφυγικές δομές (!), αν και δεν έχει αναφερθεί κάποιο άλλο περιστατικό που πρόσφυγες να επιτέθηκαν σε πληρώματα του ΕΚΑΒ. Για προληπτικούς λόγους η Συμμαχική οδός έμεινε χθες κλειστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL