Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ΟΑΣΘ

Μετά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών για νέα επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, χθες, ο νέος προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε έρευνα για τα οικονομικά του ιδιωτικού Οργανισμού που έχει το μονοπώλιο της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσόγκας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η 12ημερη επίσχεση εργασίας που παρέλυσε την πόλη, αλλά και η αιτία που ο Οργανισμός παρουσιάζει συσσωρευμένα ελλείμματα, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο της παραγγελίας θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας θα εξεταστεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις παρέμβασης του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος έχει το δικαίωμα από τον νόμο, εάν και εφόσον κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να διατάξει οικονομικό έλεγχο από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων.

Επίσης, εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν πριν από λίγες ημέρες δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της πόλης.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης σχεδόν προεξόφλησε χθες ότι από την ερχόμενη Πέμπτη η πόλη θα μείνει και πάλι χωρίς αστικά λεωφορεία εάν μέχρι τότε δεν καταβληθεί η μισθοδοσία τουλάχιστον του Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ μόλις χθες έστειλε τα διευκρινιστικά στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο Οικονομικών. «Μέχρι το μεσημέρι περιμένω κάτι. Ωστόσο δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και εκτιμώ ότι κατά 99% την Πέμπτη 13/10 θα τραβήξουμε και πάλι χειρόφρενο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Τσερμενίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL