Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ / Δώσε το στίγμα σου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ / Δώσε το στίγμα σου!

Η ψυχική υγεία μάς αφορά όλους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς συνδέεται άρρηκτα με τη σωματική, όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία διεθνώς.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 στους 4 συμπολίτες μας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής του. Την ίδια στιγμή, 1 στους 5 εφήβους στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, τουλάχιστον σε κάποιο στάδιο της εφηβείας, ενώ 3/4 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αναφέρουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός τουλάχιστον ψυχοκοινωνικού προβλήματος στον χώρο εργασίας.

Με σύνθημα «Βοήθησέ μας να εξαλείψουμε το στίγμα στην ψυχική υγεία. Δώσε το στίγμα σου!», η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στο στίγμα για την ψυχική υγεία».

«Παροτρύνουμε τον καθένα να μας βοηθήσει να αντικαταστήσουμε τα δεσμά του αποκλεισμού και του στίγματος που επιβαρύνουν όσους αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχοκοινωνικό πρόβλημα με ανθρώπινους δεσμούς που μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά» αναφέρει η ψυχολόγος της ΕΚΨ και Ψ.Υ. Αγγελική Γιαντσελίδου.

Η καμπάνια στηρίζεται στην πρωτοβουλία του Mental Health Europe (MHE) του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού οργανισμού για την Ψυχική Υγεία και υποστηρίζεται από την ΕΚΨ και Ψ.Υ. (μέλος του MHE) θέτοντας ένα διπλό στόχο: «Αφενός να δείξει ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά απ΄ όσο νομίζουμε -ειδικά σε μια εποχή σύνθετης κρίσης σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο- και αφετέρου πως ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος χωρίς να είναι ειδικός, με ‘όπλα’ την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη όσων βιώνουν ανάλογες προκλήσεις».

Ενημερωτικές δράσεις

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, στις 19 Οκτωβρίου, η Εταιρεία διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις στα εξής σημεία: κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης και πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Επίσης, παράλληλες δράσεις προγραμματίζονται και στους νομούς Φωκίδας, Έβρου και Φθιώτιδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL