Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Θεσσαλονίκη: / Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: / Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε χθες τους Θεσσαλονικείς, αφού στην ανυπαρξία μέσου μαζικής μετακίνησης, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ που έχει το μονοπώλιο, προστέθηκε το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ουδείς είναι σε θέση ακόμη να πει το πότε θα ξανακυκλοφορήσουν τα αστικά λεωφορεία στην πόλη και ο εκνευρισμός του επιβατικού κοινού είναι μεγάλος. Έτσι, θεωρείται κρίσιμη η σημερινή συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων με το υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ αποφάσισε χθες να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει να κηρυχθεί η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στον ιδιωτικό οργανισμό καταχρηστική, όχι όμως και παράνομη. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδείς γνώριζε αν τελικά οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν πίσω την επίσχεση εργασίας πριν από τη σχετική προσφυγή της διοίκησης, όπως έπραξαν πριν από λίγο καιρό, ή αν η διοίκηση θα περίμενε τα αποτελέσματα της συνάντησης της Αθήνας.

Για το θέμα του ΟΑΣΘ θα έχει συνάντηση με τον Χρ. Σπίρτζη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό και του μετέφερε ότι “η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο” και πρέπει να λήξει με κάθε δυνατό τρόπο η ομηρεία και η ταλαιπωρία των πολιτών.

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι σκοπεύει να επικοινωνήσει με τον Χρήστο Σπίρτζη και να του ζητήσει να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων. "Όσο βαρύ και να ακούγεται, δεν ντρέπομαι να το ζητήσω δημόσια. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι στη διακριτική τους ευχέρεια η εξυπηρέτηση των πολιτών" είπε χαρακτηριστικά. Αυτό εξόργισε το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ενώ καταγγέλθηκε και από τη ΛΑΕ.

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του ΟΑΣΘ άσκησε ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο κατηγόρησε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι δεν είναι στις προτεραιότητές της η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. «Οι εργαζόμενοι δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη που έχει η εργοδοσία, αισθάνονται συμμέτοχοι. Έχουν ενδυθεί τον μανδύα της καταγγελίας των υπουργείων για τη μη καταβολή κάποιων ποσών αμφισβητούμενων και όχι για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει σαφή προτεραιότητα λογαριασμών» ανέφερε. Καυτηρίασε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, που η διοίκηση τους χρησιμοποιεί ως προμετωπίδα για να εκβιάσει το κράτος, δεν απευθύνθηκαν μέχρι στιγμής στο ΣΕΠΕ για να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα στην επιχείρηση.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι σχέσεις συνδικάτου εργαζομένων και διοίκησης του ΟΑΣΘ είναι μέχρι σήμερα αγαστές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας σεβαστός αριθμός εργαζομένων έχουν μετοχές στον οργανισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL