Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη:

Τουλάχιστον τρεις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι “άβατο” από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ.

Το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο άγαλμα Βενιζέλου (Αριστοτέλους), στις 6 μ.μ. και θα καταλήξει στην πλατεία της ΧΑΝΘ, την ώρα που προγραμματίζεται η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα συγκεντρωθούν επίσης στην πλατεία Αριστοτέλους και θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή πορεία, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις του αντεξουσιαστικού χώρου και το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και θα πραγματοποιήσουν πορείες στο κέντρο.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκίνησε από χθες με την πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και των ενστόλων. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των τελευταίων με συνέντευξη Τύπου ζήτησαν από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρ. Γερακαράκος, όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνουν σε περίπτωση που ο κ. Χουλιαράκης φέρει οποιαδήποτε μέτρα που αντιτίθενται στην απόφαση του ΣτΕ, απάντησε: ''Θα προσαχθεί, καθώς οι ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο”.

Σε έντονα αντιπολιτευτικούς τόνους κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος στη συνέντευξη Τύπου των συνδικάτων. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ότι αντιμετωπίζει εχθρικά τα συνδικάτα: “Συνομιλεί με τους δανειστές, τους εργοδότες, αλλά τα συνδικάτα δεν τα κάλεσε για διάλογο ούτε μία φορά” ανέφερε και κάλεσε την κυβέρνηση, μπροστά στη νέα επίθεση που θα δεχθούν οι εργαζόμενοι, να σταθεί ακλόνητα πίσω από το κοινό κείμενο του 2014, τη συμφωνία που είχε συνυπογραφεί από εργοδοτικές οργανώσεις και ΓΣΕΕ και έφερε τη σφραγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL