Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων εν όψει ΔΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων εν όψει ΔΕΘ

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την αγορά εργασίας στο βορειοελλαδικό χώρο οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Ε.Κ. Θεσσαλονίκης με στόχο την προετοιμασία του συλλαλητηρίου των συνδικάτων του Σαββάτου κατά τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν η ανεργία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ η απλήρωτη και «μαύρη» εργασία συνεχώς διευρύνονται και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κυριαρχούν. Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης, που έδωσε το “παρών” στη χθεσινή σύσκεψη, δήλωσε ότι τα συνδικάτα εναντιώνονται «σε όλες εκείνες τις πολιτικές οι οποίες επιτίθενται στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, που παράγουν ύφεση, ανεργία, λιτότητα και φοροεπιδρομές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης τόνισε ότι στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης η επίσημη ανεργία είναι κατά δύο μονάδες υψηλότερη από εκείνη της Περιφέρειας (κεντρική Μακεδονία), που ανέρχεται σε 25,1%, ενώ, κατά τις εκτιμήσεις του, η πραγματική κυμαίνεται στο 30-31%. Έβαλε δε και κατά του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός της χώρας που δεν έχει συναντήσει συνδικαλιστική οργάνωση μέχρι σήμερα», ούτε καν τη ΓΣΕΕ, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, παρά τις παλιές της δεσμεύσεις, προκρίνει τώρα ως λύση την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης, ενώ στο ίδιο «κάδρο», είπε, έχει μπει και η ΕΥΑΘ. Για τον ΟΑΣΘ ισχυρίστηκε ότι η πίεση που ασκείται από την κυβέρνηση στην ουσία αποσκοπεί στο να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, που είναι υψηλότεροι από του ενιαίου μισθολογίου που εφαρμόζεται στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL