Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη και το Χέρσο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη και το Χέρσο

Βασικό τους αίτημα παραμένει το «ανοίξτε τα σύνορα» προς την Ε.Ε., ενώ διαμαρτύρονταν και για τις συνθήκες που επικρατούν στις δομές φιλοξενίας. Την ίδια ώρα σε Δήμους της Θεσσαλονίκης ξεκινάει το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα, ενώ χθες η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντή προκειμένου, να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για τα προσφυγόπουλα.

Αλληλέγγυοι και πρόσφυγες, κυρίως νεαρής ηλικίας, συγκεντρώθηκαν χθες μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, και κρατώντας πλακάτ γραμμένα στην αγγλική γλώσσα ζητούσαν από την Ε.Ε. να ανοίξει τα σύνορα γι' αυτούς. Παράλληλα διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας και κυρίως για το φαγητό. Την ίδια περίπου ώρα κάπου 150 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή του Χέρσου πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέου Πετριτσίου, ενώ αργά το βράδυ της Τετάρτης έφθασαν στα Γρεβενά οι πρώτοι 200 πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν προσωρινά στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Τα ξενοδοχεία έχουν μισθωθεί από την Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Χθες η αντιδήμαρχος Παιδείας Έλλη Χρυσίδου δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα προσφυγόπουλα βρίσκονται στην τελική τους ευθεία και τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν έως το αργότερο στις 20 Σεπτεμβρίου. Όπως εξήγησε σχεδιάζεται η δημιουργία δομών εντός των κέντρων φιλοξενίας για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενώ για τα παιδιά, όμως που είναι από οχτώ ετών και άνω αναζητούνται σχολεία σε κοντινή απόσταση από τα κέντρα φιλοξενίας διότι τα μαθήματα θα είναι απογευματινά και θα πρέπει οι μαθητές να μετακινούνται με ευκολία. Συμπλήρωσε ότι οι δάσκαλοι θα είναι ωρομίσθιοι και αν υπάρξουν ανάγκες θα γίνουν προσλήψεις, ενώ το πρόγραμμα των μαθημάτων θα περιλαμβάνει διδασκαλία ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μαθηματικά, υπολογιστές και καλλιτεχνικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL